Монтаж DRL модул на micra k12
Имам проблем с монтажа на DRL модул за дневни led светлини. Целта е двете LED лампи които съм взел да светват малко след запалване и изгасват половин мин. след гасене. Схемата на модула съм качил по-долу. Свързвам червен и черен кабел за +/-, и доколкото разбирам трябва да свържа и синия кабел за ACC location fuse. Ровейки се в интернет, реших че това ACC трябва да е в кутията с бушони при акумулатора, там където е релето на клаксона. Тествах различни вариянти, но без успех....или лед лампите светят постоянно или изобщо не светят. Нещо може да бъркам или пропускам. Моля някой по запознат за помощ !
- klazarov
- Маниак
- Регистриран: 05 яну 2007, 00:42
- Автомобил/Car: Primera P12
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 158 пъти
Модула би трябвало да сработва и без да свързваш синия кабел. Ако не сработи след запалване на двигателя, тогава трябва да свържеш и него към реле или бушон, на който има + след подаване на контакт.
Nissan Primera P12, QG18DE, Type Elegance, ГИ Prins VSI
klazarov написа:Източник на мнението ............ тогава трябва да свържеш и него към реле или бушон, на който има + след подаване на контакт.
...а не трябва ли да се свърже там, където има + след запалване (не след контакт) ?....ако изобщо има такъв +
При моя тест с модула, лампите си светват след запалване, проблема е, че не изгасват след гасене !
- TasmanianDevil
- INSANE
- Регистриран: 04 ное 2007, 21:29
- Град/City: Варна/Ямбол
- Изпратили благодарности: 130 пъти
- Контакти:
Синия е плюс след контакт, а белия е плюс от габарит, за да се изключват след включване на фаровете!
Примера П12 ЯР20ДЕ
Ех.Алмера Н16 ЯГ15ДЕ :)
Примера П11 ГА16ДЕ
Полски Фиат 125П
Примера П11 ГА16ДЕ
Полски Фиат 125П
- drukman
- Маниак
- Регистриран: 09 сеп 2016, 10:33
- Автомобил/Car: Titan A60
- Град/City: Пловдив
- Изпратили благодарности: 85 пъти
- Контакти:
Не е ли по-просто да се върже + на дневния лед на + след контакта, а - на дневния лед за + на късите светлини. Оставяш светлините на АУТО .... и готово. 10W лед няма да бутне и най скапания акумулатор за 10 секунди до запалването.
ПП Това е за инсталация която прекъсва + на светлините.
ПП Това е за инсталация която прекъсва + на светлините.
Никога не е късно да станеш за резил. Вальо О888 557Ч7Ч.
х'Алогенките за мъгла са начин за преброяване на комплексарите
D22, A60, RX350
х'Алогенките за мъгла са начин за преброяване на комплексарите
D22, A60, RX350
drukman написа:Източник на мнението Не е ли по-просто .................................. Оставяш светлините на АУТО .... и готово.
Това също е вариант, но на тази микра няма АУТО на светлините.
В моя случай предполагам съм попаднал на дефектен DRL модул, възможно е прага на изключване на светлините да е под 11v и затова да светят постоянно. Да ми препоръчате модел изпитан модул който ще работи ?
...прочетох, че има значение дали е японски автомобила (заради управление на светлините по "минус"), това така ли е ?
- TasmanianDevil
- INSANE
- Регистриран: 04 ное 2007, 21:29
- Град/City: Варна/Ямбол
- Изпратили благодарности: 130 пъти
- Контакти:
Тази лед простотия, която искаш да сложиш светва щом подадеш контакт. Ако искаш качествен дрл, който ти пали дългите на 25%, след постигане на 13в след контакт, ми пиши на лично, да ти разясня как да го монтираш.
Примера П12 ЯР20ДЕ
Примера П11 ГА16ДЕ
Полски Фиат 125П
Примера П11 ГА16ДЕ
Полски Фиат 125П
Върни се в “Тунинг и модификации”