Здравейте,
С Q50 2.2d (2016г, на 97000км) съм и от 2-3 дни като че изчезна сервото на волана. Уточнявам - все едно въобще не съществува, но като че ли на моменти се появява когато се върти бавно волана. Това май съвпадна след едно малко затъване в снега (но може и да няма никаква връзка).
Проверих хидравличната течност - има си достатъчно, не изписва грешка на таблото , опитах се да я прочета с eдно ОБД2, която чете и други модули освен ECUто (знам че е далеч от истинска диагностика, просто индикативно го направих) - няма грешки...
Ясно е че ще се ходи на сервиз, но все пак да си попитам дали някой се е сблъсквал с нещо подобно и ако да - как се е справил ?
Мерси предварително.
Проблем със сервото на волана на Q50
-
- Регистриран: 30 сеп 2018, 12:16
- Автомобил/Car: Infiniti Q50
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 3 пъти
-
Малко полезна информация за всички с електрохидравлична помпа за сервото :
Маслото, което Нисан/Инфинити ползва е e-PSF , като освен в Нисан_ска опаковка се намира и като Ravenol e-PSF (Нисанското явно не се внася много-много).
По чужди форуми твърдят, че в Нисанската опаковка маслото е Fuchs Pentosin / Titan CHF 11S (можело свободно да се смесва и заменя със CHF 202, което обаче не било Long Life, което каквото и да значи ...). Не знам доколко е вярно, но в един каталог за масла ми излезна същото .
Маслото, което Нисан/Инфинити ползва е e-PSF , като освен в Нисан_ска опаковка се намира и като Ravenol e-PSF (Нисанското явно не се внася много-много).
По чужди форуми твърдят, че в Нисанската опаковка маслото е Fuchs Pentosin / Titan CHF 11S (можело свободно да се смесва и заменя със CHF 202, което обаче не било Long Life, което каквото и да значи ...). Не знам доколко е вярно, но в един каталог за масла ми излезна същото .
- Ивайло Димов
- Редовен
- Регистриран: 10 яну 2022, 12:48
- Автомобил/Car: Micra K10
- Град/City: Шумен
- Изпратили благодарности: 9 пъти
Т.е сменил си течността и проблема е решен ?
От всеки дефект-ефект
Seat Toledo 1.8 20V AGN
Seat Toledo 1.8 20V AGN
-
Някъде изчезна публикуваното преди час от мен , казваше накратко какво е маслото.
Не , просто долях :D
Досега за 20г каране никога не ми се беше налагало да доливам хидравлична течност за волана, така че леко се изненадах ... и доста тъпо се почуствах в сервиза ... но пък решението беше елементарно и евтино.
Не , просто долях :D
Досега за 20г каране никога не ми се беше налагало да доливам хидравлична течност за волана, така че леко се изненадах ... и доста тъпо се почуствах в сервиза ... но пък решението беше елементарно и евтино.
- Ивайло Димов
- Редовен
- Регистриран: 10 яну 2022, 12:48
- Автомобил/Car: Micra K10
- Град/City: Шумен
- Изпратили благодарности: 9 пъти
На старата кола и аз не съм доливал ,беше червено ATF3 и си остана бистро до като не я бракувах .Волана беше лек като перце ,но от сеата като видях ква мътилка беше в съда .....направо го смених с ново .Явно колкото по-нови са колите по-кекави ги правят 

От всеки дефект-ефект
Seat Toledo 1.8 20V AGN
Seat Toledo 1.8 20V AGN
-