Здравейте, infiniti m 37 нужно ли е регулиране хлабините на клапаните на газ като се кара колата и колко надеждна е кутията?
Кутията знам,че е автоматик с 2 съединителя и не знам на коя фирма е производител може и на Jatco да е колко често се развалят тези кутии понеже масово хората пишат,че имат проблеми с превключването на скоростите и т.н..
infiniti m 37 нужно ли е регулиране хлабините на клапаните на газ и колко надеждна е кутията?
- dare__devil
- Голямата секира
- Регистриран: 20 яну 2007, 11:22
- Автомобил/Car: Qashqai
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 1024 пъти
- Контакти:
infiniti m 37 нужно ли е регулиране хлабините на клапаните на газ и колко надеждна е кутията?
Кутията е JATCO RE7R01A и не съм чувал да е проблемна. За другото нямам идея. Със сигурност катализаторите не се кефят на газовата инсталация при VQ37 мотора.
Т.е. след като не им харесва газта на катализаторите скоро ще е нужна смяната им или може да се елиминират и да се кара без тях на газ?
- dare__devil
- Голямата секира
- Контакти:
Аз газ нямам и предпочитам да не давам съвети на сляпо, но усилено се говори, че катализаторите прегарят и парченца се връщат към мотора, което не е никак хубаво. Подмяната им е правилното нещо, когато се наложи разбира се. Елиминирането може да доведе до проблеми при ГТП. За природата и моралната гледна точка няма да задълбавам поне аз.
- YoKK
- Маниак
- Регистриран: 05 яну 2017, 10:19
- Град/City: Plovdiv
- Изпратили благодарности: 35 пъти
Карането на газ дори и без катализатор е по- щадящо природата от бензин с катализатор. А иначе по въпроса на колегата, ако моторът е с хидравлични повдигачи не се налага регулиране на клапаните. Иначе на датчика на самия катализатор се слага дистанционна втулка, която лъже компа и не трупа грешки. За ГТП няма никакви ядове.
Nissan Qashqai J11 Acenta, 1.2 DiG-T, MT, 2014
А като цяло тези коли infiniti m/q с 3.7 бензиновия двигател самата кола като двигател,окачване автоматична кутия и други неща как са като надеждност имат ли някакви масови дефекти проблеми или супер скъпи ремонти както при хибридите и дизелите?
- dare__devil
- Голямата секира
- Контакти:
Хората тук основно се регистрират при проблем:) Темите за 3.7 са много малко. В чуждите форуми проблеми, за които се споменава са по-често свързани с перфирерия - машинки и актуатори на прозорци, тракане, шумове и подобни дразнещи, но не особено драматични проблемчета :) Хубаво масло и редовно обслужване и нещата трябва да са наред 

А кой чуждестранни форуми за тези инфинити се ползват масови ако може някой да ме насочи и на какъв интервал се сменят вериги, на мотора примерно :)?
-
- Маниак
- Регистриран: 16 окт 2011, 19:44
- Автомобил/Car: Altima
- Град/City: Непостоянен
- Изпратили благодарности: 8 пъти
Я предложете къде бих могъл да ги махна тез катализатори?
- iskrendg
- Маниак
- Регистриран: 22 юни 2018, 16:29
- Автомобил/Car: Infiniti FX45
- Град/City: Враца
- Изпратили благодарности: 29 пъти
bladest написа:Източник на мнението А кой чуждестранни форуми за тези инфинити се ползват масови ако може някой да ме насочи и на какъв интервал се сменят вериги, на мотора примерно :)?
По книжка вериги се проверяват на 80 000км. а се сменяват на 200 000, по житейски опит има на 1 200 000 км без да са сменявани, лично аз препоръчвам да се пипат само при шум или над 300 000 / 400 000 км.
Кутията не е ли стандартен автоматик с хидравличен торкконвертор?
626 2.0 DOHC 16V
- dare__devil
- Голямата секира
- Контакти: