Разгледах темите из форума относно този автомобил, но не успях да намеря информация, която би могла да ми е полезна , а и да бъде актуална.
Може ли да споделите вашите мнения за този автомобил от първо лице ? Какво да се гледа при огледа ? Кой мотор е най-сполучлив - бензин или дизел ? Силни и слаби места.
Ориентирал съм се към дизеловия вариант Infiniti QX70 30d S. Доколкото разбрах, мотора е японски и си е специално произведен от Нисан. Въпреки това, бензина носи и на газ, тъй че също би могъл да е вариант.

Наплашиха ме ,че има проблеми с маслото и да очаквам 1л/ 1000 км. пробег. Има ли такава често срещата тенденция или си зависи строго от състоянието на автомобила и как е гледан ? Да очаквам ли пластмастите в купетo да дрънкат,
както в така обичаните ни Нисанчета или сглобката на Infiniti е далеч по-добра ?
Всякакви отзиви биха ми били полезни - разход ,поддръжка и като цяло струва ли си такъв тип автомобил, за цената която в момента варират 20 000 - 40 000 лв... ? Държа да подчертая,че наблягам на предимно градско шофиране.
Иска ми се да сменя Xtrail-а с нещо една идея по-луксозно и също толкова здраво.