Предстои ми покупка нa Infiniti FX II в диапазона 2010-2012 година.
Изчетох всевъзможна информация (основно по руските форуми) и се спрях на двигателя vq37vhr.
Но все пак, има въпроси, на които не намирам ясен отговор.
Ясни са ми болежките, с склонност към прегряване, нуждата на смяна на масло по спецификация на 5-7000км, смяната на маслото на кутията на 50 000км, както и други болежки по мотора, като възможен завишен разход на масло, поради семернги и в крайни случаи от скапани катализатори. Чвтох и за ползите от смяната на генерацията с по-голяма, за да диша по-лесно и поставянето на интеркулери за маслото на двг и АСК-то.
Но не ми стана ясно, тези мотори как се държат на газификация.
Има ли наблюдения, понасят ли такава?
Ясно ми е, че Инфинити е кола, не за газ и т.н. Сега карам Мерцедес, който харчи 20 градско и е на бензин, но поне е 5.0 в8. И малко вече ми писна Варна-София, да ми е по-евтино със самолета

Този мотор ако се вземе на километри около 180-190 000 км има ли още живот в него? Смяната на верига на колко километра се прави и скъпа ли е?
Относно дизела, също не мога да намеря мнения. В Русия много го оплюват, че разтяга верига, че почва да харчи масло като Трабант и като цяло, че живота му е не повече от 220 000 км. Има ли нещо вярно за френския дизел?
Благодаря предварително!