V9X претриса при студен старт
Здравейте, от известно време, при палене на студен двигател се появи едно претрисане и като че ли се влошава. Все едно прекъсва, трае няколко секунди. Оборотите след това не са много стабилни (позагрее ли, стабилизират се). Сменях горивен филтър и спрях софтуерно ЕГР-а (в Русе, vrperformance). Това с паленето като че ли се появи след спирането на ЕГР-а (може и да е съвпадение). Лекото трепване на оборотите го имаше и преди това. Бихте ли ме насочили, къде да търся проблема?
- dare__devil
- Голямата секира
- Регистриран: 20 яну 2007, 11:22
- Автомобил/Car: Primera P12
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 1371 пъти
- Контакти:
При изгоряла свещ, не трябва ли да светне индикация на таблото....или не? Иска ми се да си взема някаква диагностика (до към 150лв.примерно), за ей такива случаи, но незнам какво точно да търся...
- dare__devil
- Голямата секира
- Регистриран: 20 яну 2007, 11:22
- Автомобил/Car: Primera P12
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 1371 пъти
- Контакти:
https://www.nissan-navara.net/threads/b ... gs.110356/
И тука към това насочват :) Иначе дали и при какви условия тези неща плюят грешки не знам...
И тука към това насочват :) Иначе дали и при какви условия тези неща плюят грешки не знам...
Qashqai J11 1.6dci 4x4 MT
Infiniti FX37S
Infiniti FX37S

Не съм я носил по майстори. Купих си MUCAR BT200 Pro, - има регистрирани някакви стари грешки (нищо сериозно), но "естествено" не дава информация за дюзите, подгр.свещи, ламбда сонда (което всъщност исках да видя)... Сложих й една добавка на Бардал за почистване на Комън рейл. Минах около 200 км. и сега не претриса. Остана лекото помръдване на оборотомера докато позагрее, но е почти незабележимо. Дали се пооправи от добавката, дали защото вече не е толкова студено си остава загадка. След време ще разкарам и ДПФ-а (потенциален причинител на проблеми).