Nissan официално представи новия Tekton за индийския пазар. Макар моделът да не е планиран за Европа, според мен той е интересен, защото показва посоката, в която се развива марката.
Tekton използва платформата CMF-B LS, позната от новото поколение Duster. На пръв поглед това може да изглежда като поредния автомобил с различна емблема, но идеята всъщност е производителите в алианса Renault–Nissan да споделят най-скъпите компоненти, като същевременно запазят собствен дизайн, настройки и оборудване.
От една страна това намалява разходите за разработка и позволява по-конкурентни цени. От друга обаче възниква въпросът дали подобен подход няма да направи отделните марки прекалено сходни.
Лично на мен ми е интересно дали в следващите години Nissan ще започне да използва тази стратегия и при повече модели за европейския пазар.
А вие как мислите? Бихте ли предпочели Nissan, който споделя платформа с Duster, ако предлага по-добър дизайн, оборудване и усещане при шофиране, или според вас това вреди на идентичността на марката?
Ако на някого му е интересно, разписах малко повече подробности за модела и стратегията зад него:
https://rpm.bg/novini/nissan-tekton-ind ... strategiya
Nissan представи новия Tekton – SUV на платформата на Duster
-
stoilgeorgiev
- Регистриран: 12 юли 2026, 18:37
- Автомобил/Car: Murano
- Град/City: Varna
- Изпратили благодарности: 1 път
- drukman
- INSANE
- Регистриран: 09 сеп 2016, 10:33
- Автомобил/Car: Titan A60
- Град/City: Пловдив
- Изпратили благодарности: 297 пъти
- Контакти:
Nissan представи новия Tekton – SUV на платформата на Duster
Тоя неистов стремеж към еФтини, пластмасови малолитражки със строго планиран живот ще убие автомобилите.
Кола за 10к$. Баси!
Кола за 10к$. Баси!
Никога не е късно да станеш за резил. О888 557Ч7Ч Вальо.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 15г по-млада и 200 коня повече.
RX350, Silverado 1.3i, Macan S.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 15г по-млада и 200 коня повече.
RX350, Silverado 1.3i, Macan S.