Добре, че има някой да ме подсеща да пускам по някоя снимка тук

Доста неща се промениха

+- някои неща мисля че проекта е към привършване.
Това е последния вариант както изглеждаше двигателния отсег.

После започнаха да идват разни работи:

Апарати от Меган РС 3 барабар с дисковете ...

Gt2860rs 0.86а/р което си поседя в кутия бая дълго време...
Бяхме на разни места:

После започнаха да пристигат още неща

+ oще 3 кашона сензори, кабели, актуатори ... абе яко тоци..
На Ца-то му стана тясно от толкоз мн материал... изскочи с все кабелите

Още неща пристигнаха

+ още толквоа мн неща че хич не искам и да си спомням
Та започнахме постепенно със суапа:
Първо тесвах как изобщо мотора седи в коша, разпънах множесто въжета с определена дължина за да оразмеря новите кабели. Тоест построих си цялото окабеляване за начало с въжета с различна дебелина, които после залепих на земята и по тях налагах новите кабели:

То взе пък че стана от първия път

Правихме ауспух наново с още едно средно гърне, че ср20-ката е бая по-шумна...

В крайна сметка изглеждаше по този начин:

Та да обобщя миналата година Корона проектът беше СР20 суап. Реших като ще е гарга да е рошава, та накупих Link Fury. Избрах фюри, защото има контрол на електронна газ, closed-loop lambda, closed loop knock и подобни щуротии които исках да предпазват мотора. Познавах предварително страшен мапер който настрои всичко да работи абсолютно като стокова кола. Извади около 330 на мотор на 1 бар (диното не е калибрирано като хората) +-10-20 коня все тая. Колата се чувства достатъчно силна, мапера се занимаваше 3 дни да я прави, като е запълнил всяка една клетка от картите индивидуално (steady state tuning). Даже е и икономична
Сложих си и едно can-bus дисплейче на Canchecked mfd32 което ми показва всички стойности които ЕЦУ-то вижда наживо, та разкарах 3-те измерителни уреда от средната духалка.
После пак ходихме на разходки:

Та така, за сега съм много доволен. Не мисля да променям нищо радикално.
Най-вероятно ако нищо не се счупи ще слагам по-моторспорт окачване и съм замислил OS Giken карантия за кутията. Но това ще стане догодина или по-натам.
Пропускам страшно много детайли, но и доста време мина откакто не съм ъпдейтвал тук