Модел: Maxima
Двигател(по възможност код): 2000 v6 QX
Проблем/въпрос: Поддръжка и евентуален проблем при автоматична скоростна кутия
Ключови думи: покупка на Нисан Максима , автоматична скоростна кутия максима , поддръжка максима
Здравейте, евентуално, бъдещи колеги

До колкото е възможно разгледах обстойно форума ви. Разгледах и за допълнителна информация в интернет, но за жалост или не, инфото не е много.
Предстои ми покупка на въпросния автомобил - Нисан Максима А33 2001г.
Отговорих си на въпросите за поддръжката на автомобила - за това, че части не се намират така както за голф, но че с търпение и повече търсене ще се намерят в крайна сметка. За това, че цените им са малко по-високи, но в крайна сметка не толкова фрапантни.
До 155хил колата е поддържан само в Нисан. - сега е на 185к, на 100% са толкова, убеден съм в това, пак казвам на 100% е 185хил.
Дилърите на Нисан,Омникар, ми казха, че са с нов софтуер и няма да могат да разчетат всичко на диагностика - отидох в сервиза на Формула Пловдив и я диагностицираха. Не откриха никакви грешки, освен ламбда сонда, но казаха че е от газовия инжекцион, защото преди 12хил. км е монтиран.
Съответно я изчистиха. Всичко друго казаха, че е перфектно по автомобила.
Нямаха свободен повдигач за да я видят отдолу, но когато я карам, всичко е стегнато и забележки също не намирам.
Евентуално ме плаши това, до колко здрава е автоматичната скоростна кутия? Какви проблеми би дала? ( Вече видях, че обслужването и е малко над 300лв. и се прави на 30к. км, което е направено на съответният автомобил) ( Има и за повече километри но на нея и е сменено за на 30хил.)
Някакви съвети от ваша страна, какво евентуално би следвало да се направи като по-скъп ремонт по нея? Амортисьори? Цена? А и всичко като компетентно мнение от ваша страна е добре дошло.
@
Другото, което е ми даде 14л/100 извънградско газ, а колата не е карана в "Състезателен" режим. Това как ви се струва?
@
Има ли читави сервизи, в Пловдив, който биха могли да се справят с "Нея" :) ?
Благодаря ви много.

Поздрави