Nissan Maxima - A33 покупка

Посочете в заглавието Модел/Двигател/Проблем(въпрос)
d3v3lop3r
Регистриран: 17 юни 2015, 20:17
Град/City: Пловдив

Nissan Maxima - A33 покупка

Мнениеот d3v3lop3r » 17 юни 2015, 20:53

Марка: Nissan
Модел: Maxima
Двигател(по възможност код): 2000 v6 QX
Проблем/въпрос: Поддръжка и евентуален проблем при автоматична скоростна кутия
Ключови думи: покупка на Нисан Максима , автоматична скоростна кутия максима , поддръжка максима

Здравейте, евентуално, бъдещи колеги ;)
До колкото е възможно разгледах обстойно форума ви. Разгледах и за допълнителна информация в интернет, но за жалост или не, инфото не е много.
Предстои ми покупка на въпросния автомобил - Нисан Максима А33 2001г.
Отговорих си на въпросите за поддръжката на автомобила - за това, че части не се намират така както за голф, но че с търпение и повече търсене ще се намерят в крайна сметка. За това, че цените им са малко по-високи, но в крайна сметка не толкова фрапантни.

До 155хил колата е поддържан само в Нисан. - сега е на 185к, на 100% са толкова, убеден съм в това, пак казвам на 100% е 185хил.
Дилърите на Нисан,Омникар, ми казха, че са с нов софтуер и няма да могат да разчетат всичко на диагностика - отидох в сервиза на Формула Пловдив и я диагностицираха. Не откриха никакви грешки, освен ламбда сонда, но казаха че е от газовия инжекцион, защото преди 12хил. км е монтиран.
Съответно я изчистиха. Всичко друго казаха, че е перфектно по автомобила.
Нямаха свободен повдигач за да я видят отдолу, но когато я карам, всичко е стегнато и забележки също не намирам.

Евентуално ме плаши това, до колко здрава е автоматичната скоростна кутия? Какви проблеми би дала? ( Вече видях, че обслужването и е малко над 300лв. и се прави на 30к. км, което е направено на съответният автомобил) ( Има и за повече километри но на нея и е сменено за на 30хил.)
Някакви съвети от ваша страна, какво евентуално би следвало да се направи като по-скъп ремонт по нея? Амортисьори? Цена? А и всичко като компетентно мнение от ваша страна е добре дошло.
@
Другото, което е ми даде 14л/100 извънградско газ, а колата не е карана в "Състезателен" режим. Това как ви се струва?
@
Има ли читави сервизи, в Пловдив, който биха могли да се справят с "Нея" :) ?

Благодаря ви много. :bravo:
Поздрави
d3v3lop3r
Регистриран: 17 юни 2015, 20:17
Град/City: Пловдив

Re: Nissan Maxima - A33 покупка

Мнениеот d3v3lop3r » 18 юни 2015, 17:11

Колеги, хайде, моля ви - кажете една хубава дума за колата, пък ако не става теглете й една майна. :roll:
Потребителски аватар
joreto101
Нисан Клуб България
Нисан Клуб България
Регистриран: 23 авг 2009, 21:28
Автомобил/Car: Navara D22
Град/City: София
Благодарил (а): 1 път
Изпратили благодарности: 8 пъти

Re: Nissan Maxima - A33 покупка

Мнениеот joreto101 » 19 юни 2015, 14:37

Здравей и добре дошъл!

Няма много такива екземпляри из нашия малък форум, та затова не очаквай бърза реакция или тонове информация по въпроси свързани с този модел.

Аз съм горд собственик на Максима А32 със същата моторетка /VQ20DE е кода на двигателя/ като твоята, но с ръчни скорости. Според мен ако колата е поддържана както трябва няма да е никакъв проблем да навърти още поне два пъти по 185 хил км. Относно частите: с консумативите проблеми няма, за по-специфични части най-вероятно ще ти се наложи да ги поръчаш от чужбина, което в днешни дни не е никакъв проблем особено когато има такива отзивчиви колеги като stani.

Мой колега има А33 VQ20DE с ръчни скорости. Оказа се, че я е купил с проблем в скоростната кутия. Положението с ремонта не изглеждаше никак розово, в мобиле-то нямаше обяви за коли на части, но Гугъл изплю ето този пловдивски майстор Манол Сервиз. За късмет се оказа, че Манол има за разглобяване едно А32, от което взехме скоростната кутия, а в последствие аз взех и една бубина за моята кола. Та ако имаш възможност може да закараш колата при Манол да я погледне - бая Нисани са му минали през ръцете, отделно е притежавал 2-3 Максими като едната даже още я търкаляше като ходих при него миналата година.

За автоматичната скоростна кутия нищо не мога да кажа, прегледай 5th Generation Maxima (2000-2003) раздела на maxima.org.

Моята кола също е газифицирана. Не се наемам да кажа дали харчи малко или много, но на газ градско в София ми харчи някъде 12-13-14 л./100 км, извънградско при скорости около 100 км/ч разхода е 10-11 л, при 140-150 км/ч харчи около 14 л/100 км.

Разходът, който си го написал как го засече? При каква средна скорост горе-долу? Ако си я понастъпил повечко нищо чудно цифрата да е вярна.

Хайде със здраве и дано да има нова Максима във форума в най-скоро време!
Maxima A32 VQ20DE
Almera Tino V10M YD22DDTi
Ex Primera WP11-144 CD20T
Ex Primera P11-144 SR20DE
Ex Primera P10 GA16DS

Върни се в “Maxima”