Компресор за климатик и вентилатор за охлаждане - откъде?

Посочете в заглавието Модел/Двигател/Проблем(въпрос)
vas.toshkov
Регистриран: 22 авг 2013, 06:23
Автомобил/Car: Murano

Компресор за климатик и вентилатор за охлаждане - откъде?

Мнениеот vas.toshkov » 22 авг 2013, 06:38

Здравейте колеги!
Карам Нисан Максима 2000 кю хикс 1997 г. Като цяло съм доволен. Сложил съм газова уредба и стигам разход междуградско 17 ст на км, а градско 25 ст. Чета с удоволствие вашите мнения в този форум.
Въпреки, че не съм спец ми се наложи да правя няколко ремонта. За съжаление за тези автомобили няма части втора употреба. Може ли някой да ми каже откъде да намеря компресор за климатик и вентилатор за охлаждане?
Благодаря предварително.
Желая успех и безаварийно каране!
Потребителски аватар
ilkahilka
Маниак
Регистриран: 02 юли 2009, 18:07
Автомобил/Car: Navara D22
Град/City: Бургас
Изпратили благодарности: 1 път

Re: Компресор за климатик и вентилатор за охлаждане - откъде

Мнениеот ilkahilka » 22 авг 2013, 21:01

Здравей колега и добре дошъл във форума. Като начало, няма да е лошо да споменеш откъде си, за да е по лесно насочването. А после и няколко въпроса. Кой ти каза че и компресора и перката са за смяна? После коя перка или и двете? Може примерно да е само клапан, съединител на компресора или нещо, което подлежи на ремонт. Перката по каква причина се сменя и замерено ли е всичко както трябва? Имай предвид, че компресорът е доста корав и трудно би се скапал, ако колата поне някога е ходила на профилактика на климатика. Нещо което много хора пропускат, а е задължително поне на 2 години да се прави.
Иначе успех с ремонтите, аз лично видях по една Максима на части в карса и мобилето. Може и да имат необходимите ти части. Аз лично мога да се ангажирам да проверя дали има нови на пазара, но по-добре се обърни към форумните така да го кажа търговци Stani и Landi.
За разхода, леко ти е висок, ако това са 17 и 25 стотинки на километър и на мен лично ми подейства успокояващо :D При мен разхода е 11-12/100 извънградско и 13-14/100 градско. Последно засечено градско, като се има предвид, че газовия ми ижекцион е доста стар вече е 13,2 градско. Та успех и ако можем да помогнем с нещо не се срамувай да питаш. :D
А и колата ти е модел А32 :wink:
Nissan Datsun Violet 83г R.I.P.
Nissan Maxima QX V6 24v 11.96 (отново в бокса)
Honda Accord 2,2 ivtec (почти продадена)
Fand
INSANE
Регистриран: 31 дек 2008, 01:03
Автомобил/Car: Primera P11
Град/City: Пловдив
Благодарил (а): 4 пъти
Изпратили благодарности: 13 пъти

Мнениеот Fand » 22 авг 2013, 21:26

Ако няма други варианти, http://www.ebay.com/bhp/nissan-maxima-ac-compressor
PRIMERA P11 QG18DE LPG
MAZDA 6 2.3 AT 4X4 LPG
MAZDA CX7 2.3T LPG
vas.toshkov
Регистриран: 22 авг 2013, 06:23
Автомобил/Car: Murano

Мнениеот vas.toshkov » 23 авг 2013, 06:52

Здравейте колеги! Първо да благодаря за невероятно доброто посрещане и отношение! Аз съм от Пловдив и карам нисан от 5 тодини. Газовата уредба не е инжекция.Правя редовна профилактика на климатика, даже и един път ремонт на компресора. монтьора ми препоръча при възможност да го сменя, но нов е 680 лв, а нямам такава възможност. Ремонтирания отново започна да трака и аз купих по-къс ремък и елиминирах за момента компресора.Що се отнася до вентилатора, повредата е констатирана също от монтьор с препоръка за смяна. Разбит е левия вентилатор. Не зная колко струва нов , но открих в този сайт един нисан в Пловдив да се продава на части. За съжаление, единственото нещо което е продадено от него е компресора. В понеделник , като се прибера от командировка ще проверя дали вентилатора е здрав и съвпада за да го купя.
Благодаря още веднъж.
Потребителски аватар
dok
Нисан Клуб България
Нисан Клуб България
Регистриран: 24 мар 2010, 17:32
Автомобил/Car: Micra K11
Град/City: Пловдив
Благодарил (а): 152 пъти
Изпратили благодарности: 157 пъти

Мнениеот dok » 23 авг 2013, 09:32

Добре дошъл и от мен! :D Ако имаш желание, заповядай на някоя от редовните ни срещи: viewtopic.php?f=3&t=12210
1997 г. Micra K11 1.0 16V SLX CG10DE
Изображение
ex.Москвич 408И ; ex.ВАЗ 2101 ; ex.Trabant 601S ; ex.Peugeot 405GL

Върни се в “Maxima”