Здравейте колеги!
Карам Нисан Максима 2000 кю хикс 1997 г. Като цяло съм доволен. Сложил съм газова уредба и стигам разход междуградско 17 ст на км, а градско 25 ст. Чета с удоволствие вашите мнения в този форум.
Въпреки, че не съм спец ми се наложи да правя няколко ремонта. За съжаление за тези автомобили няма части втора употреба. Може ли някой да ми каже откъде да намеря компресор за климатик и вентилатор за охлаждане?
Благодаря предварително.
Желая успех и безаварийно каране!
Компресор за климатик и вентилатор за охлаждане - откъде?
-
- Регистриран: 22 авг 2013, 06:23
- Автомобил/Car: Murano
- ilkahilka
- Маниак
- Регистриран: 02 юли 2009, 18:07
- Автомобил/Car: Navara D22
- Град/City: Бургас
- Изпратили благодарности: 1 път
Re: Компресор за климатик и вентилатор за охлаждане - откъде
Здравей колега и добре дошъл във форума. Като начало, няма да е лошо да споменеш откъде си, за да е по лесно насочването. А после и няколко въпроса. Кой ти каза че и компресора и перката са за смяна? После коя перка или и двете? Може примерно да е само клапан, съединител на компресора или нещо, което подлежи на ремонт. Перката по каква причина се сменя и замерено ли е всичко както трябва? Имай предвид, че компресорът е доста корав и трудно би се скапал, ако колата поне някога е ходила на профилактика на климатика. Нещо което много хора пропускат, а е задължително поне на 2 години да се прави.
Иначе успех с ремонтите, аз лично видях по една Максима на части в карса и мобилето. Може и да имат необходимите ти части. Аз лично мога да се ангажирам да проверя дали има нови на пазара, но по-добре се обърни към форумните така да го кажа търговци Stani и Landi.
За разхода, леко ти е висок, ако това са 17 и 25 стотинки на километър и на мен лично ми подейства успокояващо
При мен разхода е 11-12/100 извънградско и 13-14/100 градско. Последно засечено градско, като се има предвид, че газовия ми ижекцион е доста стар вече е 13,2 градско. Та успех и ако можем да помогнем с нещо не се срамувай да питаш. 
А и колата ти е модел А32
Иначе успех с ремонтите, аз лично видях по една Максима на части в карса и мобилето. Може и да имат необходимите ти части. Аз лично мога да се ангажирам да проверя дали има нови на пазара, но по-добре се обърни към форумните така да го кажа търговци Stani и Landi.
За разхода, леко ти е висок, ако това са 17 и 25 стотинки на километър и на мен лично ми подейства успокояващо

А и колата ти е модел А32

Nissan Datsun Violet 83г R.I.P.
Nissan Maxima QX V6 24v 11.96 (отново в бокса)
Honda Accord 2,2 ivtec (почти продадена)
Nissan Maxima QX V6 24v 11.96 (отново в бокса)
Honda Accord 2,2 ivtec (почти продадена)
-
- INSANE
- Регистриран: 31 дек 2008, 01:03
- Автомобил/Car: Primera P11
- Град/City: Пловдив
- Изпратили благодарности: 13 пъти
Ако няма други варианти, http://www.ebay.com/bhp/nissan-maxima-ac-compressor
PRIMERA P11 QG18DE LPG
MAZDA 6 2.3 AT 4X4 LPG
MAZDA CX7 2.3T LPG
MAZDA 6 2.3 AT 4X4 LPG
MAZDA CX7 2.3T LPG
-
- Регистриран: 22 авг 2013, 06:23
- Автомобил/Car: Murano
Здравейте колеги! Първо да благодаря за невероятно доброто посрещане и отношение! Аз съм от Пловдив и карам нисан от 5 тодини. Газовата уредба не е инжекция.Правя редовна профилактика на климатика, даже и един път ремонт на компресора. монтьора ми препоръча при възможност да го сменя, но нов е 680 лв, а нямам такава възможност. Ремонтирания отново започна да трака и аз купих по-къс ремък и елиминирах за момента компресора.Що се отнася до вентилатора, повредата е констатирана също от монтьор с препоръка за смяна. Разбит е левия вентилатор. Не зная колко струва нов , но открих в този сайт един нисан в Пловдив да се продава на части. За съжаление, единственото нещо което е продадено от него е компресора. В понеделник , като се прибера от командировка ще проверя дали вентилатора е здрав и съвпада за да го купя.
Благодаря още веднъж.
Благодаря още веднъж.
- dok
- Нисан Клуб България
- Регистриран: 24 мар 2010, 17:32
- Автомобил/Car: Micra K11
- Град/City: Пловдив
- Изпратили благодарности: 157 пъти
Добре дошъл и от мен!
Ако имаш желание, заповядай на някоя от редовните ни срещи: viewtopic.php?f=3&t=12210