Здравейте,
скоро взех една Максима 1995 - 2,0. По една или друга причина започнаха проблемите с нея. Едно по едно започнах да ги отстранявам докато се стигна до следното:
В събота свалиха алтернатора за смяна на четки. Преди да го свалят от колата двигателя работеше перфектно. След слагането на алтернатора се появи силен скърцащ шум..... прибрах се все пак с нея и вчера им я оставих отново за да установят откъде е шума. Преди час-два ми се обадиха с диагнозата - демферна шайба на коляновия вал!!! Чух се с колегата Стани и той обясни за какво става дума.
Въпросът ми е към тези от вас, които имат познания в тази област. Дали е възможно при повторното поставяне на ремъка да са го пренатегнали и оттам да са повредили шайбата, при положение, че преди интервенцията нямаше никакъв шум? Незнам дали да се разправям със сервиза или просто и е дошло времето?
А и като чух цената....за нова.
както и да е . Ще съм благодарен за вашите мнения.
Деферна шайба на колянов вал
-
- Регистриран: 24 юни 2010, 15:53
- Автомобил/Car: Tiida
- Град/City: София
-
- Регистриран: 07 авг 2010, 02:13
- Автомобил/Car: Navara D22
- Град/City: Burgas
Re: Деферна шайба на колянов вал
Здравейте колега имам същата кола и имах такъв проблем има няколко места в България в които ги отремонтирът и стават като нови но не са много издръжливи, аз правих моята в Бургас и ми взеха 100лв. защото правиха калъп после правихме на един приятел за същата и му взеха към 25 лв. ако искаш мога да ти дам телефон и да се разбереш с тях направо. Препоръчвам ти да я занесеш на някои стругар да ти направи един фланец на мястото на гумата да ги набие една в друга и да ги заварите после един баланс и става вечна, а пък че разбивала разни работи, това са глупости няма да имаш никакви проблеми изпробвано е и е супер.
-
- Регистриран: 24 юни 2010, 15:53
- Автомобил/Car: Tiida
- Град/City: София
Re: Деферна шайба на колянов вал
grdimov написа:Здравейте колега имам същата кола и имах такъв проблем има няколко места в България в които ги отремонтирът и стават като нови но не са много издръжливи, аз правих моята в Бургас и ми взеха 100лв. защото правиха калъп после правихме на един приятел за същата и му взеха към 25 лв. ако искаш мога да ти дам телефон и да се разбереш с тях направо. Препоръчвам ти да я занесеш на някои стругар да ти направи един фланец на мястото на гумата да ги набие една в друга и да ги заварите после един баланс и става вечна, а пък че разбивала разни работи, това са глупости няма да имаш никакви проблеми изпробвано е и е супер.
Благодаря за инфото!! Ще се възползвам, ако пак ми се наложи, защото успях да поръчам за 280 лв. нова ролка - оригинална.мисля, че цената е доста приемлива и ще я сложа. Дано всичко е наред!