Малко пред предистория... на А33-ката някъде началото на пролетта изведнъж спря да работи моторчето за празния ход. Тогава ходих в един сервиз в Перник, закачиха я на компютъра тестваха я и се оказа, че е то. Поради това, че струва маса пари оригинално (1600лв или нещо от сорта) си го поръчах от E-Bay от Щатите по каталожния номер. За съжаление доставката много се забави и пристигна преди няколко дни. До преди това майсторите от същия сервиз бяха настроили така дроселовата клата, че колата да може да работи без съпково моторче (един вид постоянно някой и подава газ). Вчера я откарах най-накрая да го монтират ноооо... резултата не беше добър. На празен ход колата постоянно се форсира и то много рязко и почти без пауза между форсиранията. Днес отидох до Нисан София (запад) за да я вържат на Консулта и да ми обучат моторчето (трябва да се обучи като се смени), но по време на обучението прекъсна на два пъти по средата без видима причина. Явно има нещо което не е добре и за това програмата не го приема. Майстора от там ми каза, че има две възможности - или МАП сензор или смуче въздух от някъде (тоест не е направен монтажа както трябва). МАП сензора го изключвам според мен защото не може до преди монтиране на моторчето всичко да е наред а след това изведнъж МАП-а да откаже! Също така останалите параметри които следи програмата са напълно в заводските стойности и всичко работи перфектно без грешка... Ще съм благодарен ако може да помогнете и да ме насочите от какво може да е...
Колата сега съм я оставил в първия сервиз където го монтираха да си оправят бъкиите... но знам ли до къде ще го докарат, а лошото е че колата ми трябва спешно за неделя (отивам на море) а никой свестен майстор няма време да се занимава с нея включително и в всички представителства на Нисан района на София

Колата е на 122 000км
Моля споделете!