Maxima - A32 заслужава ли си

Посочете в заглавието Модел/Двигател/Проблем(въпрос)
Потребителски аватар
ilkahilka
Маниак
Регистриран: 02 юли 2009, 18:07
Автомобил/Car: Navara D22
Град/City: Бургас
Изпратили благодарности: 1 път

Re: Maxima - A32 заслужава ли си

Мнениеот ilkahilka » 16 дек 2010, 00:43

А бе то на хубавото много бързо се свиква.Има си и други полезни шукарии,особено за зимата.Аз затова досега съм навъртял сума ти километри с нея.Като стане въпрос да се ходи някъде на по-дълъг път все искат с Максимата.Широка била,хубаво возела,в багажника много събирала,лесно се чистела след децата,горивото не е много като пари(на газ де),не знам кво си :D
Е , вложил съм някой лев във музика и фолиа по джамлеците,че на душата трябва да и е гот(метъл слабо да слушаш не става),а лятото с тая черна кожа без фолио малко скофти.Отделно малко обърках цвета на фолитото и сега съм като мафиотска машина :smiah:
Nissan Datsun Violet 83г R.I.P.
Nissan Maxima QX V6 24v 11.96 (отново в бокса)
Honda Accord 2,2 ivtec (почти продадена)
itk
Регистриран: 15 яну 2010, 07:20
Град/City: sofia
Контакти:

Мнениеот itk » 26 яну 2011, 16:46

И аз имам Максима,за мигача може да видиш на "Симеон",ако нямат ,търси за Примера с купе С11,повечето части съвпадат,аз съм с такъв страничен мигач !
Потребителски аватар
orinis 3
INSANE
Регистриран: 18 юни 2010, 17:31
Автомобил/Car: Almera N16
Град/City: Varna
Благодарил (а): 4 пъти
Изпратили благодарности: 5 пъти

Мнениеот orinis 3 » 26 яну 2011, 18:21

Честито колега!Много приятни ,съвместни емоции с колата!Ако не те затруднява пусни някоя снимка,че линка не е активен. :bravo:
Primera GA16DS-71kw, SLX+Primera GA16DS-66kw, SLX
Потребителски аватар
megatiaga
Маниак
Регистриран: 15 дек 2010, 17:41
Автомобил/Car: Primera P11-144
Град/City: Plovdiv
Благодарил (а): 3 пъти
Изпратили благодарности: 29 пъти

Мнениеот megatiaga » 26 яну 2011, 21:20

и от мен честито и внимаваи да не се запознаеш с камерите по пътищата че бая увлича
пулсар GTIR, ,200 сх. бмв545, бмв М3 Турбо.бмв 532 М.Лотус Кортина 1960год, Форд .Пежо 307SW. Honda CRV. Акорд Таип С.
Турбото е задължително а големия надув препоръчителен.Кола под 200 коня не е кола
Потребителски аватар
nanio76
Маниак
Регистриран: 24 апр 2007, 22:33
Град/City: Троян-Ливадия (Greece)
Контакти:

Мнениеот nanio76 » 04 яну 2012, 01:05

Да не отварям нова тема....ако може да ползвам тази, че въпроса ми е сходен.
Преди седмица ми подариха Опел Астра Г комби, но само като се приближа към нея и ми тръгват едни кисилини -не е истина .Старата П10 -ка е на смъртия си одър и преритва.В този ред на мисли кажете нещо за това .

http://kimi-rs.cars.bg/u239813?tab=dealers

Малко ме стресира като цена .Като разход и части Какво да очаквам?
Някой колега в региона ?
Да се свържа с него и ако е удобно да я види , и ако е е читава да се приключва въпроса .
Nissan Primera GA16DS __Mazda Xedos 2.0i v6 24v
Полека! Жената ми е казала, когато свърша, тогава!
Потребителски аватар
asenasy
Маниак
Регистриран: 21 апр 2008, 20:04
Автомобил/Car: Stanza T11
Град/City: СОФИЯ
Изпратили благодарности: 2 пъти

Мнениеот asenasy » 04 яну 2012, 09:43

Аз също се оглеждам за такава кола, но за частите е малко трудно. Този автомобил не е масов и не следва да очакваш да намериш нещо в магазина, освен консумативи. Общ проблем за автомобили от тази категория. За разход на гориво - очаквай добър, особено в градски условия. Задължително трябва да сложиш газ. Що се касае цената мисля, че след огледа ще се установи дали става или не. Общо съм гледал около 10 такива коли с доста по-високи цени от 5000 до 7500 лева, но нито една от тях не е продадена и в момента. Така погледнато и годината не е особено сигурна, а за навигацията ми се струва, че не е фабрична, но не съм сигурен.
По света ги карат много, доказано здрави са, но всичко е на късмет.....
Малко ме притеснява и местоположението на продавача..... там имат едни поговорки от сорта - со маче, со борче и со п... не ми го фали, или ако не е немско е боклук... това са само мой наблюдения и с изказването си не ангажирам никого, както и не искам да се приема за подигравка към някого.
Renault Clio бегачка
Toyota Yaris
Mercedes E270 CDI
Mercedes E200 coupe
長谷川 Hasegawa (long valley river) 敦士 Atsushi (kind gentleman)
Потребителски аватар
desoto77
Маниак
Регистриран: 24 ное 2009, 10:35
Автомобил/Car: Patrol Y60
Град/City: Благоевград/St Albans
Благодарил (а): 154 пъти
Изпратили благодарности: 43 пъти

Мнениеот desoto77 » 04 яну 2012, 10:48

nanio76 написа:Да не отварям нова тема....ако може да ползвам тази, че въпроса ми е сходен.
Преди седмица ми подариха Опел Астра Г комби, но само като се приближа към нея и ми тръгват едни кисилини -не е истина .Старата П10 -ка е на смъртия си одър и преритва.В този ред на мисли кажете нещо за това .

http://kimi-rs.cars.bg/u239813?tab=dealers

Малко ме стресира като цена .Като разход и части Какво да очаквам?
Някой колега в региона ?
Да се свържа с него и ако е удобно да я види , и ако е е читава да се приключва въпроса .

По принцип не се носи добра слава на колите от Дупница, но това не значи че няма добри коли там.
Мисля, че този колега е от Дупница http://forum.nissanbg.com/memberlist.php?mode=viewprofile&u=9695, свържи се с него и дано да може да помогне.

Поздрави!
Десо
2011 Infiniti G37x
2015 Nissan Pulsar 1.2 DiG-T
2001 Nissan X-trail GT
Ex. 2001 Nissan Stagea AR-X Four
Ex. WP11 SR20DE
Ex. P10 SR20DE+ГИ Bardolini by megatiaga
Ex. P10 GA16DS+LPG
Потребителски аватар
ilkahilka
Маниак
Регистриран: 02 юли 2009, 18:07
Град/City: Бургас
Изпратили благодарности: 1 път

Мнениеот ilkahilka » 04 яну 2012, 19:47

Частите не са никакъв проблем.Има всичко и то на доста сносни цени.За което няма,имаме си тука търговци с доказана слава(да са ни живи и здрави).Като цяло здрава и идиотоустойчива кола.Разхода газ-13 градско,10 извън.Бензин 2 литра надолу.За 120 000км с моята съм сменил само 1 шарнир , 1-а биелета и 1 тампон на амортисьора.Демек смятай колко е здрава.Специално за тази-продава се от около година,така че,трябва да се прегледа доста внимателно.За годината съм склонен да и вярвам,най-вече заради волана.Салона ми е странен,не съм виждал такъв(имам предвид самата кройка).Маската предната май е от Сефиро.На мен както казах ми е малко странна тая точно,ама ако има възможност някой,може да я прегледа на живо и да каже мнение ще е най-добре.
Nissan Datsun Violet 83г R.I.P.
Nissan Maxima QX V6 24v 11.96 (отново в бокса)
Honda Accord 2,2 ivtec (почти продадена)
Потребителски аватар
asenasy
Маниак
Регистриран: 21 апр 2008, 20:04
Автомобил/Car: Stanza T11
Град/City: СОФИЯ
Изпратили благодарности: 2 пъти

Мнениеот asenasy » 04 яну 2012, 20:06

Както казах интересувам се от Максимки и и и и и и с Мартинчо си направихме едно зимно каране с Рендето до Дупница през прохода Радомир-Бобов дол, максимално се изразходвахме......
Е проверихме една Максимка точно на сфетофара за Рударци(бива,с газов инжекцион, но и парите са и дабри), а в последствие и тази в Дупница. Не случайно снимките са само три, след като я видях дори не си и помислихме да я палиме и да я гледаме детайлно. Изтрито, протрито далеч от обявените километри и година. За мен не става. Мога да твърдя, че разбирам достатъчно за да твърдя, че за да стане добра кола ще са нужни доста пари, труд и време.
Съвсем сериозно предлагам на колегата да дойде и да купи моя Нисан П11. На светлинни години е от Максимата - определено и значително е по-добър и като визия и като механика и като двигател. Да не говоря, че е обслужен и с един камион части и гуми. Цената дори е по-ниска, а годината същата. Така или иначе ще го продавам. В момента търся нова машина....
Renault Clio бегачка
Toyota Yaris
Mercedes E270 CDI
Mercedes E200 coupe
長谷川 Hasegawa (long valley river) 敦士 Atsushi (kind gentleman)
Потребителски аватар
nanio76
Маниак
Регистриран: 24 апр 2007, 22:33
Град/City: Троян-Ливадия (Greece)
Контакти:

Мнениеот nanio76 » 04 яну 2012, 23:07

Благодаря на всички отговорили.
Да ,ilkahilka маската е на Сефиро.ЗА салона е ясно че не е нейния ,всички знаем набраната кожа на вратите ,а тук не е така .Кожата на подлакътника,скоростите и ръчната се връзват с цветовата гама на интериора,докато седалките и вратите са като присадени .Но това не е болка за умиране.
А и колегата asenasy казва че я е виждал , и не е останал очарован .
Значи ,ниската цена ,всичките кусури който намерихне по снимките и мнението на asenasy ми е достатъчно да не си набия 250 -300 км ,да ида в Дупенца :) :pardon: .Освен това днес говорих с търговеца ,да го поразпитам ..... ми нищо конкретно неможа да каже.А когато го помолих да ми даде ВИН -а да я разгледам ,каза че в момента не е около нея и че ще се обади след 10 минутки ..само да и вземе ключа и да иде при нея ....Е още чакам 10 минути и в момента .За търговец дето трябва да ми свали от 9 кладенци вода ,как това е моята кола и че всичко е перфектно ,нещо неможа да ме убеди.
Значи оставам си с умиращата П10-ка ,и прекрасния Хлопел :evil: Гледам за бартер или купувач за него ,за да мога да си купя КОЛА.
:pardon:
Nissan Primera GA16DS __Mazda Xedos 2.0i v6 24v
Полека! Жената ми е казала, когато свърша, тогава!
Mladen
Регистриран: 08 сеп 2009, 18:21
Град/City: Sofia , kv.Nadejda

Мнениеот Mladen » 28 яну 2012, 19:20

Az imam Nissan Maxima QX v6 24v 1997g s 4erna koja i pulno oborudvane za modela i sum stra6no dovolen ot tozi avtomobil! Istinata e 4e tazi kola har4i malko gorivo predvid 6-te cilindura tejinata komforta i burzinata si!Moqta har4i zimata gratsko karane MAX 10 na 100km!Iaponcite sa se postarali v proektiraneto na tazi koncepciq dvigateli QX i to s perfekten uspeh!Oka4vaneto na tozi avtomobil e predvit tehnologiite za 97g e dobre, s visoka skorost kato naprimer 230km/h na magistrala povedenieto na avtomobila e strahotno, pri samoto uskorqvane m/u 90km/h i skorostta ot 200 km/h se ose6ta kak kolata se lepi za putq vseedno lqga i e mnogo ustoi4iva za plavni i dori leko po reski dvijeniq s po visoka skorost,no da ne zabraqma 4e za 2 tona kola imat golqmo zna4enie i gumite za6toto spored men tova e nedostatuk ot strana na iaponeca,trqbvalo e da q ka4i pone na 16'' djanti!
dimkaraganchev

Мнениеот dimkaraganchev » 28 яну 2012, 19:40

Mladen написа:Az imam Nissan Maxima ...

А кирилица нямаш ли?
Потребителски аватар
joreto101
Нисан Клуб България
Нисан Клуб България
Регистриран: 23 авг 2009, 21:28
Град/City: София
Благодарил (а): 1 път
Изпратили благодарности: 8 пъти

Мнениеот joreto101 » 28 окт 2013, 23:02

Случайно някой да е правил оглед на тези 2 красавици:

Пловдив
София
Maxima A32 VQ20DE
Almera Tino V10M YD22DDTi
Ex Primera WP11-144 CD20T
Ex Primera P11-144 SR20DE
Ex Primera P10 GA16DS
Потребителски аватар
dotchko
INSANE
Регистриран: 15 май 2007, 10:43
Автомобил/Car: Rogue
Град/City: София, Стара Загора
Благодарил (а): 329 пъти
Изпратили благодарности: 77 пъти

Мнениеот dotchko » 29 окт 2013, 00:35

Жоре, сигурно си проучил, но да ти напомня, че 5-та на 2.0 Максимата е къса точно колкото на Н14 и Н15 с ГА16 моторите. 140 км/ч е точно с 4000 оборота в минута. Аз съм им проверявал някога предавателните отношения. Автоматите са с по-дълга 4-та, която им се явява последната предавка на тях. И за 2.0 и за 3.0 моторите.
Суни Тийм Надежда
Ex N15 GTI SR20DE
Ex N14 1.6 SR GA16DE
N14 1.6 SLX GA16DS benzin/gaz +JetSpark.

Върни се в “Maxima”