Па да видим докъде ще я докараме.
От няколко месеца има в Септември една А33. Лъщи, грабва окото, разтреперва сърцето и други такива любовни вълнения. Гледах я, зяпах, подсмърчах и още го правя като я мерна. Много ми легна на сърцето. Обаче - въобще не ми е по силите. Още е с транзитни номера, което означава че на митницата има да се дават много пари. И почнах четене и разглеждане.
Разбрах, че има и двулитрови максими - 140 коня, което означава, че са без акциз. Не разбрах обаче дали А33 има с такъв двигател или тръгват от 3,0 нагоре?
Варианта за мен е А32 с VQ20DE. На някои въпроси си отговорих - че автоматичните кутии се развалят доста, правят се много трудно за много пари. Следователно автоматик - не. Полапват доста, което би могло да се реши с газов инжекцион примерно. Понасят ли газ?
Не намерих информация с какво оборудване се предлагат и има ли разлика в разните му там екстри. Какво означава QX? Има ли различни модификации, фейслифтове и тем подобни надстройки в модела от 95-а до 2000 г. ?
Горе долу слаби места из тия коли?
Въобще всякаква информация би ми добре дошла, за да си направя сметката мога ли да се метна на максима или да мисля нещо друго.
И най-важния въпрос- къде ги сглобяват. Държа да е японска сглобка. Ако е японска, но веднъж е внесена в EU, при внос в Бг мита и акцизи плащат ли се?
И други такива, но засега това се сещам.
Някаква идея ми се загнезди в главата и не излиза
- dedo pop
- Поп
- Регистриран: 21 сеп 2004, 09:04
- Автомобил/Car: Sunny B11
- Град/City: Септември
- Изпратили благодарности: 168 пъти
- Контакти:
Някаква идея ми се загнезди в главата и не излиза
Сега Nissan X-Trail T31 facelift, M9R, AT
преди Nissan Almera Tino V10 с YD22DDTi
преди Nissan Almera N15 с GA14DE
Православни филми
Православни филми
- W2
- INSANE
- Регистриран: 27 сеп 2004, 02:36
- Автомобил/Car: Tiida
- Град/City: Burgas, BG
- Изпратили благодарности: 24 пъти
- Контакти:
Re: Някаква идея ми се загнезди в главата и не излиза
dedo pop написа: Държа да е японска сглобка.
J30
- P11 2.0GT STW edition #008/200 '98 - мечтата...
For Me & You, Inside of me, R34GTR AStyle, Най-добрия драг...

Дедо Попе, това е за тебе идеалната кола.
Имал съм късмета да притежавам 2х A33. Бяха невероятни коли както и модела J30. BTW, всичките са MADE IN JAPAN(включотелно и модела A32)! Идвете ми бяха с 3.0л двигател. Първата беше 4А/Т а другата 5М/Т. Може да се немери и с двулитровия двигател, но аз не ти го препоръчвам защото:
1. Горят почти еднакво, но по мощност са на абсолютно различни нива
2. Всички 3.0л идват с заводски ксенон фарове и вискозен диференциал(VLSD)
3. 2.0 SLX по отношение на екстри е много по-зле. 2.0 SE-то по бива, но.....
Ако ти трябват повече подробности, ми кажи.
Автоматика като цяло е добър. Бързо реагира и задоволително сменя скоростите. За жалост е само с 4 скорости, но пък си има OverDrive + 3 мода - сняг/комфорт/спорт.... Единствената забелжка ми към него беше, че докато заграее колата, превключването от 2-ра на 3-та небеше от най-плавните. Всичкото тва се оправя с не много пари
, но това е друга теме вече. 
5М/Т-то си е класика.
Газ не бих слагал при тия цени на бензина. На един познат Максимата му харчи едва 7л. Да, толкова но кара като пенсионер...
A33-та има незначителен фейслифт, който идва през 2004 година. Отвътре предните фаровете са с леко различен цвят и в интериора "дървените" пластмаси са с по-светъл оттенък...
Слабите места е само едно. Бобините на запалителните свещи(ignition coils). Много са скъпи и по принцип е най-добре да се сменят всичките шест наведнъж. От Щатие нови оригинални излизат към 300 евро. Тука в Чехия са 700 и нагоре. Предполагам, че и в БГ ще са на същата цена.
Айде, има още една слабина, че от задните прозорци(където е триъгълничето) леко продухва при високи скорости - примерно 130км/h ама тва се оправя за 10мин ако знаеш кво точно да направиш.
Максима QX си името на Евро модела. В Япония е Цефиро. В Америка - Инфинити I30 и т.н. Самото QX незнам какво означава и малко като загадка ми е, да призная.
Както писах по-горе. Всичките са Made in Japan, но тъй като са продавани в EU, няма да плащаш допълнителни мита.
Go for it!
Имал съм късмета да притежавам 2х A33. Бяха невероятни коли както и модела J30. BTW, всичките са MADE IN JAPAN(включотелно и модела A32)! Идвете ми бяха с 3.0л двигател. Първата беше 4А/Т а другата 5М/Т. Може да се немери и с двулитровия двигател, но аз не ти го препоръчвам защото:
1. Горят почти еднакво, но по мощност са на абсолютно различни нива
2. Всички 3.0л идват с заводски ксенон фарове и вискозен диференциал(VLSD)
3. 2.0 SLX по отношение на екстри е много по-зле. 2.0 SE-то по бива, но.....
Ако ти трябват повече подробности, ми кажи.
Автоматика като цяло е добър. Бързо реагира и задоволително сменя скоростите. За жалост е само с 4 скорости, но пък си има OverDrive + 3 мода - сняг/комфорт/спорт.... Единствената забелжка ми към него беше, че докато заграее колата, превключването от 2-ра на 3-та небеше от най-плавните. Всичкото тва се оправя с не много пари

5М/Т-то си е класика.
Газ не бих слагал при тия цени на бензина. На един познат Максимата му харчи едва 7л. Да, толкова но кара като пенсионер...

A33-та има незначителен фейслифт, който идва през 2004 година. Отвътре предните фаровете са с леко различен цвят и в интериора "дървените" пластмаси са с по-светъл оттенък...
Слабите места е само едно. Бобините на запалителните свещи(ignition coils). Много са скъпи и по принцип е най-добре да се сменят всичките шест наведнъж. От Щатие нови оригинални излизат към 300 евро. Тука в Чехия са 700 и нагоре. Предполагам, че и в БГ ще са на същата цена.
Айде, има още една слабина, че от задните прозорци(където е триъгълничето) леко продухва при високи скорости - примерно 130км/h ама тва се оправя за 10мин ако знаеш кво точно да направиш.

Максима QX си името на Евро модела. В Япония е Цефиро. В Америка - Инфинити I30 и т.н. Самото QX незнам какво означава и малко като загадка ми е, да призная.

Както писах по-горе. Всичките са Made in Japan, но тъй като са продавани в EU, няма да плащаш допълнителни мита.
Go for it!

3.5 V6 6M/T A34 - SOLD
4.3 V8 6A/T UCF30
2.4 G.V. 5M/T
4.3 V8 6A/T UCF30
2.4 G.V. 5M/T
- Boris
- INSANE
- Регистриран: 02 май 2007, 13:31
- Автомобил/Car: Rogue
- Град/City: Варна
- Контакти:
То митото и да има да го плаща ще е смешно на фона на акциза ,ако се спре на 3.0.
Продавам бензинова помпа Walbro 255l/h за P10/P11 и други
Продавам верига,обтегач и други части за SR20DE
now just a pair of 44 euro size
ex '92 100NX GA16DS
Продавам верига,обтегач и други части за SR20DE
now just a pair of 44 euro size

ex '92 100NX GA16DS
- W2
- INSANE
- Регистриран: 27 сеп 2004, 02:36
- Автомобил/Car: Tiida
- Град/City: Burgas, BG
- Изпратили благодарности: 24 пъти
- Контакти:
Е те това е на проблема!! Имам приятел който си купи скоро "акцизна" кола и често го чувам да казва, че си е струвало цената на Акциза... 
Предполагам (дори съм сигурен), че при Максима 3,0 също ще си заслужава....

Предполагам (дори съм сигурен), че при Максима 3,0 също ще си заслужава....
- P11 2.0GT STW edition #008/200 '98 - мечтата...

Дедо Попе и аз се заглеждам по Максимите напоследък Но и аз незнам колко КВ е 3:0 л двигател Какво значи Максима 2000г 3:0л или 1998г 3:0л По колко КВ та са? В Америка ги има за по 3-4000§ Но Там Всички са 3:0л И каква е разликата между Maxima 3.0L I Infiniti J30 Та в общи линии доста неща незнам Моля знаещите да се намесят! Благодаря предварително!!!
DOCTORA PRIMERA P11 2.0 SE 98г HYUNDAI XG350 2003г HYUNDAI GRANDEUR 3.3 2006г
3.5 V6 6M/T A34 - SOLD
4.3 V8 6A/T UCF30
2.4 G.V. 5M/T
4.3 V8 6A/T UCF30
2.4 G.V. 5M/T
MAXIMA QX (A32) 10.94-08.00 2.0- 103kw ; 2.5v6- 140kw ; 3.0-142kw MAXIMA QX (A33) 03.00- 2.0v6- 103kw ; 2.5v6- 154kw ; 3.0v6-147kw ; 3.5v6- 188kw Определено трябва да се търси 2.0- 103kw само тя не е акцизна

Всички Максими за европейския пазар тоест QX са произведени в Япония. Разлика между Infiniti I30 и европейската Максима общо взето е в нивото на оборудване и малка разлика в арматурното табло. Infiniti-то се предлага с по-богато стандартно оборудване и с доста повече глезотиики за доплащане, докато при Максимата допълнителното оборудване не е кой знае какво. Аз лично съм адски доволен и от двете си Максими... от комфорта, изработката на интериора... от наистина просторното купе. Поведението на пътя е на изключително ниво. Като недостатък на А32-ката за мен е не толкова добре обезшуменото купе, което се изисква за кола от този клас. Просто понякога асфалта се чува в купето повече от колкото трябва. Иначе този проблем е разрешен при А33, като е обезшумена наистина добре. Този проблем, който го описва Brio при А33, при който се чува свистенето на вятъра от малките задни прозорчета при по-висока скорост при мен липсва. Моите и двете са оборудвани с вискозен диференциал, но доколкото знам за 2.0 двигателя това се явява опция. Ако знаех навремето, че няма разлика в разхода межу 2.0 и 3.0 двигателите нямаше да се двоумя, макар че 2.0 двигателя е достатъчно динамичен при по-високи обороти. По-ниската мощност от части е компенсирана с по-къси предавателни числа на скоростната кутия. Това от своя страна предполагам вдига разхода при високите скорости от порядъка на 140 -180 км/ч при продължително каране. Наистина голям недостатък са адски скъпите части, което пък се компенсира от това, че доста рядко се чупи нещо. Наскоро на А32-ката сменях водна помпа, като цената която ми предложиха за оригинална в Митвас беше 395 лева, което за една водна помпа никак не е малко. Хубавото е, че се намират и неоригинални, не лоши, а и в повечето случаи Made in Japan части, които често са 3 пъти по-евтини от оригиналните.
2003 Nissan Maxima 2.0 V6 M/T
2003 Nissan Micra K12 1.4 M/T
2008 Volvo S80 II D5 A/T
2003 Nissan Micra K12 1.4 M/T
2008 Volvo S80 II D5 A/T
- asenasy
- Маниак
- Регистриран: 21 апр 2008, 20:04
- Автомобил/Car: Stanza T11
- Град/City: СОФИЯ
- Изпратили благодарности: 2 пъти
Е дедо попе, много ти хубава идеята! Дано да стане в най-скоро време, ми то в краен случай ако не е максимка да е кашкайка!!!!!!!

Renault Clio бегачка
Toyota Yaris
Mercedes E270 CDI
Mercedes E200 coupe
長谷川 Hasegawa (long valley river) 敦士 Atsushi (kind gentleman)
Toyota Yaris
Mercedes E270 CDI
Mercedes E200 coupe
長谷川 Hasegawa (long valley river) 敦士 Atsushi (kind gentleman)
- Ka-Lin
- Възкресител
- Регистриран: 15 ное 2004, 12:05
- Автомобил/Car: Primera P12
- Град/City: Варна
- Изпратили благодарности: 101 пъти
- Контакти:
Аз от своя страна се замислям за смяна на 200sx-a и то точно за Максима, ако ще е, това за мене е истината 

Todio написа:..Да струва ли си? Ама като седнеш в кафето и другите коментират, колко са на далавера с газта - ти какво ще кажеш? Не е важно колко струва ремонта, по-важно е дакажеш, МОЙТА НА ГАЗ ВЪРВИ ПО-ДОБРЕ И ЗА 5лв ОТИДОХ ЕДИ КЪДЕ СИ.
- alekangg
- INSANE
- Регистриран: 19 апр 2005, 12:42
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 34 пъти
asenasy написа:Е дедо попе, много ти хубава идеята! Дано да стане в най-скоро време, ми то в краен случай ако не е максимка да е кашкайка!!!!!!!![]()
Да не се обиди някой, но кашкая е на светлини години от последната 3л максимата, нищо че не е 2008год модел като него.
- dedo pop
- Поп
- Регистриран: 21 сеп 2004, 09:04
- Автомобил/Car: Sunny B11
- Град/City: Септември
- Изпратили благодарности: 168 пъти
- Контакти:
Че максимата е над кашкая ли? Това е моето мнение. А в Испания намират ли се максими? 

Сега Nissan X-Trail T31 facelift, M9R, AT
Православни филми
Православни филми
- PAT-ROLLL
- Маниак
- Регистриран: 09 яну 2009, 14:44
- Автомобил/Car: Maxima A32
- Град/City: Перник 0899195924
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=velfdceke14c
Испания ОЛЕ !!!

Nissan Patrol GR Y61
Nissan 300 ZX Z31
Nissan Patrol GR Y60

- alekangg
- INSANE
- Регистриран: 19 апр 2005, 12:42
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 34 пъти
dedo pop написа:Че максимата е над кашкая ли? Това е моето мнение. А в Испания намират ли се максими?
От предния модел има и евтини, както е показал колегата.
Ето едно уникално животно, за мен това е като чисто нова кола, все пак 20к км!!!!!! Колите от този салон се дават с писмена гаранция за километрите и че не е имала удар.
http://www.coches.net/nissan-maxima-qx-30-se-4p-gasolina-2003-en-madrid-22919207-covo.aspx