Страница 1 от 1

Достигане до резервоара отгоре

Публикувано: 19 авг 2021, 15:18
от ZaB
Здравейте, отново! :wink: Направихме си едно мини пътешествие със скорозакупеното нисанче и изникнаха някои проблемчета за решаване. Единият се оказа следния: при пълен догоре резервоар, по наклонени планински пътища откъм задната седалка се усеща доста силна миризма на суров бензин. При 3/4 пълен резервоар миризмата не се усеща. Четох, че проблем може да прави уплътнението на капачката на резервоара, самата капачка, тръбичките около горивната помпа и т.н. .......... И.......реших да вдигна задната седалка да видя какво е положението (знам, че на други коли така става)...... и ........ греда! Не открих начин да вдигна седалката, само да свия облегалката й. Тъй като седалката е на релси, за да може да се придърпва към предната седалка засега приемам, че това е причината да няма опция за вдигане на задната седалка. Въпросът ми е ако някой знае все пак начин за достигане до резервоара отгоре без да се сваля целият резервоар да сподели. Предварително благодаря!

Достигане до резервоара отгоре

Публикувано: 12 яну 2022, 08:32
от Иван Кършев
ZaB написа:Източник на мнението Здравейте, отново! :wink: Направихме си едно мини пътешествие със скорозакупеното нисанче и изникнаха някои проблемчета за решаване. Единият се оказа следния: при пълен догоре резервоар, по наклонени планински пътища откъм задната седалка се усеща доста силна миризма на суров бензин. При 3/4 пълен резервоар миризмата не се усеща. Четох, че проблем може да прави уплътнението на капачката на резервоара, самата капачка, тръбичките около горивната помпа и т.н. .......... И.......реших да вдигна задната седалка да видя какво е положението (знам, че на други коли така става)...... и ........ греда! Не открих начин да вдигна седалката, само да свия облегалката й. Тъй като седалката е на релси, за да може да се придърпва към предната седалка засега приемам, че това е причината да няма опция за вдигане на задната седалка. Въпросът ми е ако някой знае все пак начин за достигане до резервоара отгоре без да се сваля целият резервоар да сподели. Предварително благодаря!

Някакво развитие има ли?
Аз съм с абсолютно същия проблем.

Достигане до резервоара отгоре

Публикувано: 13 яну 2022, 07:14
от Ивайло Димов
getImage.php.png


Под седалката е резервоара и там му е капака от където се сменя помпата ,възможно е да има заминало уплътнение

Достигане до резервоара отгоре

Публикувано: 19 яну 2022, 22:01
от ZaB
Иван Кършев,
Здрасти, тогава свалих резервоара, но не открихме никакъв теч (нарочно налях към 10 литра бензин). Нищо по уплътнението на бензиновата помпа, нищо по маркучите и изводите за тях, всичко беше сухо. Но оттогава (лятото) не ми се е налагало да пълня до горе и затова не съм усещал миризмата. Така че не мога да ти кажа конкретна причина. Бензиновата помпа можело да се достигне и отгоре (маха се седалката), но тогава това не го знаех, а и по-добре се огледа целия резервоар. Но проблемът така и не се реши тогава, съжалявам.

Достигане до резервоара отгоре

Публикувано: 19 яну 2022, 22:03
от ZaB
Ивайло Димов, да, логично беше да е така, но така или иначе подходихме по по-трудният начин - направо свалихме отдолу резервоара, а и така по-добре го огледахме. :thumbs up:

Достигане до резервоара отгоре

Публикувано: 20 яну 2022, 06:38
от Ивайло Димов
Поне сте направили детайлен оглед .....щом е здраво всичко ,не пълни резервоара повече от 50-60 %