Достигане до резервоара отгоре
- ZaB
- Новак
- Регистриран: 14 юли 2021, 11:17
- Автомобил/Car: Note
- Град/City: Бургас
- Изпратили благодарности: 4 пъти
Здравейте, отново!
Направихме си едно мини пътешествие със скорозакупеното нисанче и изникнаха някои проблемчета за решаване. Единият се оказа следния: при пълен догоре резервоар, по наклонени планински пътища откъм задната седалка се усеща доста силна миризма на суров бензин. При 3/4 пълен резервоар миризмата не се усеща. Четох, че проблем може да прави уплътнението на капачката на резервоара, самата капачка, тръбичките около горивната помпа и т.н. .......... И.......реших да вдигна задната седалка да видя какво е положението (знам, че на други коли така става)...... и ........ греда! Не открих начин да вдигна седалката, само да свия облегалката й. Тъй като седалката е на релси, за да може да се придърпва към предната седалка засега приемам, че това е причината да няма опция за вдигане на задната седалка. Въпросът ми е ако някой знае все пак начин за достигане до резервоара отгоре без да се сваля целият резервоар да сподели. Предварително благодаря!

Nissan Note I (E11) 1.4 i 16V (88 кс), Модел на двигателя CR14DE
-
- Регистриран: 11 яну 2022, 08:00
- Град/City: Plovdiv
ZaB написа:Източник на мнението Здравейте, отново!Направихме си едно мини пътешествие със скорозакупеното нисанче и изникнаха някои проблемчета за решаване. Единият се оказа следния: при пълен догоре резервоар, по наклонени планински пътища откъм задната седалка се усеща доста силна миризма на суров бензин. При 3/4 пълен резервоар миризмата не се усеща. Четох, че проблем може да прави уплътнението на капачката на резервоара, самата капачка, тръбичките около горивната помпа и т.н. .......... И.......реших да вдигна задната седалка да видя какво е положението (знам, че на други коли така става)...... и ........ греда! Не открих начин да вдигна седалката, само да свия облегалката й. Тъй като седалката е на релси, за да може да се придърпва към предната седалка засега приемам, че това е причината да няма опция за вдигане на задната седалка. Въпросът ми е ако някой знае все пак начин за достигане до резервоара отгоре без да се сваля целият резервоар да сподели. Предварително благодаря!
Някакво развитие има ли?
Аз съм с абсолютно същия проблем.
- Ивайло Димов
- Редовен
- Регистриран: 10 яну 2022, 12:48
- Автомобил/Car: Micra K10
- Град/City: Шумен
- Изпратили благодарности: 9 пъти
Под седалката е резервоара и там му е капака от където се сменя помпата ,възможно е да има заминало уплътнение
От всеки дефект-ефект
Seat Toledo 1.8 20V AGN
Seat Toledo 1.8 20V AGN
- ZaB
- Новак
Иван Кършев,
Здрасти, тогава свалих резервоара, но не открихме никакъв теч (нарочно налях към 10 литра бензин). Нищо по уплътнението на бензиновата помпа, нищо по маркучите и изводите за тях, всичко беше сухо. Но оттогава (лятото) не ми се е налагало да пълня до горе и затова не съм усещал миризмата. Така че не мога да ти кажа конкретна причина. Бензиновата помпа можело да се достигне и отгоре (маха се седалката), но тогава това не го знаех, а и по-добре се огледа целия резервоар. Но проблемът така и не се реши тогава, съжалявам.
Здрасти, тогава свалих резервоара, но не открихме никакъв теч (нарочно налях към 10 литра бензин). Нищо по уплътнението на бензиновата помпа, нищо по маркучите и изводите за тях, всичко беше сухо. Но оттогава (лятото) не ми се е налагало да пълня до горе и затова не съм усещал миризмата. Така че не мога да ти кажа конкретна причина. Бензиновата помпа можело да се достигне и отгоре (маха се седалката), но тогава това не го знаех, а и по-добре се огледа целия резервоар. Но проблемът така и не се реши тогава, съжалявам.
- ZaB
- Новак
Ивайло Димов, да, логично беше да е така, но така или иначе подходихме по по-трудният начин - направо свалихме отдолу резервоара, а и така по-добре го огледахме. 

- Ивайло Димов
- Редовен
- Регистриран: 10 яну 2022, 12:48
- Автомобил/Car: Micra K10
- Град/City: Шумен
- Изпратили благодарности: 9 пъти
Поне сте направили детайлен оглед .....щом е здраво всичко ,не пълни резервоара повече от 50-60 %
От всеки дефект-ефект
Seat Toledo 1.8 20V AGN
Seat Toledo 1.8 20V AGN