Подмянан на медиа Nissan Rogue 2017

Въпроси относно притежаването и поддържането на автомобил NISSAN.
DaHu
Регистриран: 26 дек 2025, 15:31
Автомобил/Car: Rogue
Град/City: Сливница

Мнениеот DaHu » 23 юни 2026, 20:51

Здравейте,

Някой подменял ли е медиата на Nissan Rogue 2017, която е тази от лина - https://pinoutguide.com/Car-Stereo-Niss ... nout.shtml с по новия модел от този линк - https://pinoutguide.com/Car-Stereo-Niss ... nout.shtml . Опитам се да направя преходник, но нещо не се получава. Правих няколко опита, като сложа медиата и се чува CD-то, но екрана не светва и като цяло не тръгва.

Моля, ако някой го е правил да сподели с каква схема е направил нещата, ако трябва ще си заплатя.
Потребителски аватар
xxx_man
Маниак
Регистриран: 02 фев 2008, 20:44
Град/City: Варна
Изпратили благодарности: 3 пъти

Мнениеот xxx_man » 25 юни 2026, 22:06

Защо се занимаваш? Слагай един читав китаец с повечко рам и си ти! Аз съм с китаец 8/128гб и си е супер. Много по функционален е от фабричната медия!
Micra K12 , Rogue T32 SV LPG
Потребителски аватар
Ivanjk
INSANE
Регистриран: 07 юни 2014, 22:24
Автомобил/Car: Primera P12
Град/City: Тел-Авив
Благодарил (а): 524 пъти
Изпратили благодарности: 621 пъти

Мнениеот Ivanjk » 26 юни 2026, 05:30

Да , за съжаление "китайците" са много по функционални.
Повече RAM е задължително.
Qashqai 1.6i 2013 ex
NV-200 1.5dci 2014
Qashqai 1.6 dci CVT 2017
DaHu

Мнениеот DaHu » 29 юни 2026, 16:49

Защото ми хвалеха тази медиа и вече я закупих, като гледах схемите, опитвах варианти, но не тръгва. Този, от който купих медиата знае, какво трябва да се направи, но е търгаш и се направи на луд... понеже му бях споменал, че друг човек продава същата медиа, която той ми предлагаше миналата година за 700лв., а другия я предлага за 120 евро, но нямаше оригиналните букси и тогава нямах време да се ровя и да търся информация, не че сега имам, но се подлъгах... каза, че ако я взема от него за 130 щял да ми каже буксите кои са, за да ги взема, аз обаче го питах за 120евро, той я прати след три седмици за тези пари и после почна да се прави, как за 10 евро съм се бил правил, казал ми какви са буксите, за да не си режа оригиналните и да съм се оправял(това било голяма помощ, щото кой нормален ще хване да си реже оригиналните букси ама айде..).. и други неща дрънка(че ми беше споменал за обучение дистроника в Нисан и понеже и при мен светеше постоянно и го бях питал какви са симптомите и човека беше на близо до нас. Погледнахме и видхяме, че при мен датчика е изкривен брутално надолу свалихме решетката изправихме го и се оправи - то според него е уникална помощ, за която не ми бил искал пари и един вид, той толкова ми помагал, а аз сега съм се пазарил за 10 евро и ха ми сега... нищо, че той се пазари, ако съм бил взел от него медиата, щял да ми каже за буксите, това не е ли пазарене.., дето нямат много общо с реалността, но всеки има различна гледна точка и виждане на нещата), та, медиата е закупена и вече съм се набутал с парите, та, трябва да я инсталирам.. някой ако знае някой който може да съдейства или да предостави готова схема, която ще си заплатя, ще съм благодарен...
DaHu

Мнениеот DaHu » 30 юни 2026, 20:26

Малко ъпдейт, подкарах медиата, остана само да оправя FM станциите, защото нищо не хваща и да оправя камерата да се включва, като включа задна. Всичко останало работи :bravo: :ooops:
Потребителски аватар
Ivanjk
INSANE
Регистриран: 07 юни 2014, 22:24
Автомобил/Car: Primera P12
Град/City: Тел-Авив
Благодарил (а): 524 пъти
Изпратили благодарности: 621 пъти

Мнениеот Ivanjk » 02 юли 2026, 05:25

Това със задната камера не е сложно , моята взима сигнал от крушката за задна , на момчето му взе няколко минути да се справи .
Qashqai 1.6i 2013 ex
NV-200 1.5dci 2014
Qashqai 1.6 dci CVT 2017

Върни се в “Технически въпроси”