Проблем с оборотомера
-
- Маниак
- Регистриран: 08 сеп 2006, 14:18
- Автомобил/Car: Micra K12
- Град/City: Варна
- Изпратили благодарности: 7 пъти
Проблем с оборотомера
Изчел съм може би всичко, но точно такъв проблем не видях да е описан. Колата е с двигател GA16DS с обикновен вакумен карбуратор без каквито и да е ЕКУ, сонди, ЕГР и други ултрамодерни иновации
. От известно време както си карам и оборотомера отскача на 3000 оборота и си замръзва там. Не помагат никакви ритници, псувни, форсирания и пр. Когато си поиска, без никаква логика/причина започва да показва коректно. При изключване на контакта стрелката си слиза плавно на 0 об./мин. както трябва да е. Отначало при стартиране отново на двигателя, всичко си беше ОК, но вече почти през цялото време е на 3000 об., и много рядко показва правилните обороти. Свалях таблото. Оглеждах/почистих буксата, но без резултат. Не е болка за умиране, но ако мога сам да го оправя, защо да не опитам. Лошото е, че в четенето на схеми хич не ме бива. Та въпроса ми е, дали някой се е сблъсквал с подобен проблем и да знае "лек" за него. Между другото имах 1-2 случая, когато стрелката от 3000 об. отива директно на 8000 оборота и пак се връща на 3000, а реално съм на празен ход, да кажем 1000 об.

SunnyN14GA16DS; АГУ "Ловато"; NGKBKR6EIX