Здравейте, колеги.
Отскоро имам проблем с нивомера за бензина - уреда на таблото показва почти половин резервоар, а в него има съвсем малко. При каране на колата - нивото(стрелката) - НЕ пада. Отворих резервоара - нищо видимо не подсказва за причината. Поплавъка се движи плавно, без да задържа. При раздвижване на поплавъка ръчно, сстрелката не реагира. Забелязах, че при извадени букси за помпата и поплавъка, включен контакт, положението на стрелката не се променя. Веднъж по време на движение се случи стрелката да падне до долу, след което отиде до половината на скалата. Та така - не знам колко бензин има в резервоара, нито кога ще свърши. Някакви идеи за изход от ситуацията?
Колата е Sunny 1,4 бензин, GA14DE.
Проблем с нивомера за горивото
- rockton
- Редовен
- Регистриран: 15 мар 2009, 08:00
- Автомобил/Car: Tiida
- Град/City: София
- Изпратили благодарности: 6 пъти
Проблема е в таблото ,приборчето което отчита нивото на горивото. Занеси таблото на някой ,който се занимава със автоелектроника. Този дефект е отстраним!
"четенето на грешки" - не е диагностика, "изтриването на грешки" - не е ремонт!
-
- Новак
- Регистриран: 18 авг 2006, 12:05
- Автомобил/Car: Sunny N13
- Град/City: Кърджали JN1BCAN14U0485578
Наистина, оказа се, че е точно така. Отворих резервоара, но там сякаш нямаше нищо подозрително. След това се наложи да сваля таблото, което не е много лесно. Видимо - нищо. Не знаех на какво да обърна внимание, защото няма какво да се износи там, нито спойки за припояване. Започнах да чистя пистите, по които контактуват щекерите към таблото с кухненска паста за почистване. Тя съдържа фин абразив. Та търках всичко наред. Вече три седмици след това уреда работи нормално. А преди показваше каквото му е кеф. Явно е имало лош контакт по някои от пистите.
- niss_2.0dlx
- Редовен
- Регистриран: 05 окт 2012, 18:48
- Автомобил/Car: Micra K12
- Град/City: София
Здравейте, имам следния проблем. Стрелката ми за гориво си показваше каквото си иска, но нещо пипах стрелката и сега изобщо не се мърда, все едно, че я няма. По принцип като завъртя контактния ключ на ON позиция и стрелката изобщо не се мърда. Поплавъка е добре. И лампата за гориво си свети кога и скимне и трябва да ударя една жица, която влиза в сондата за да спре да свети. Мазах с паста таблото отзад както колегата в по-горния пост, ама си е същото. http://nissdlx.snimka.bg/other/razni.5141184.38982807 http://nissdlx.snimka.bg/other/razni.5141184.38994404
Nissan Sunny 2.0 Diesel, hatchback, 75Hp, engine CD20