ROUGE написа:Източник на мнениетоVictoria написа:Източник на мнениетоROUGE написа:С извлечения на хартия, нещата ще изглеждат по друг начин...нали се сещаш?.....95% от тези случай няма да се случват.Затова ще искат не 2,5лв, а ми и 10лв на месец.....само и само да не знаеш колко дължиш.
Не мисля, че е точно така. Почти съм сигурна, че има безплатна опция да ти ги пращат по имейл (само че не я ползвам, защото не го намирам за полезно за себе си), а пасивното онлайн банкиране, в което можеш да си проверяваш нещата със сигурност също е безплатно.
Кое не мислиш, че е точно така?
Че, ако пращат на хартия тези случаи ще са драстично по-малко?
Или че за да си отвориш банкова сметка ТРЯБВА да имаш комп+интернет?
Това е опция.Всеки има адрес на които се води че живее....не всеки има комп+интернет.
Не мисля, че е направено сложно да следиш какво имаш по сметката си и че целта на банката е това.
Извлеченията на хартия са - хартия, печатане, някой да го разнесе. Малко или много си е разход на фона на това да си провериш мейла или банкирането. Затова и банката гледа да се отърве от нуждата да праща тези писма / таксува подобна услуга.
За мен проблемът е, че има случаи (като онзи, който споменах горе), в който си си платил (волно или не) за извлечението на хартия, а него го няма.
В случая няма как да знам каква е била твоята ситуация, но съвсем не изключвам някъде доброволно да си отказал извлеченията по някакъв повод. Както и не изключвам варианта (поради споменатия ми личен опит) извлеченията да не са достигали крайната си точка. Но реално, ако си се интересувал от тях, нямаше да е трудно да получиш достъп до тях.
Не всеки има компютър и интернет, така е. Както казах, извлеченията на хартия съществуват и който няма компютър и интернет, може да не се отказва от тях (дори да струват някакви пари). Или може да не си прави банкова сметка, ако условията не го устройват. Вече, ако човекът следва да получава хартиени извлечения (платил си е и/или не се е отказал от тях и т.н.), но по някаква причина не стигат до него, тогава бих се съгласила, че вината не е в клиента.
Съгласна съм и че ситуацията, в която трето лице ми отваря сметка някак си и аз не знам за тая сметка и изведнъж дължа някакви пари не би била ок.