Компютърни кахъри :)...

Случки, подвизи, изцепки...
Потребителски аватар
ResistBody
INSANE
Регистриран: 18 дек 2007, 16:05
Автомобил/Car: Rogue
Град/City: Първомай
Контакти:

Компютърни кахъри :)...

Мнениеот ResistBody » 05 дек 2009, 15:46

Правя тази тема, тъй като често някой от нас се сблъсква с проблем с машината и за да може по-вещите да го просветлят.
Ще помагам дотам до където мога, надявам се, а и не се съмнявам, яе също така и други колеги ще помагат.

Аз да почна с въпрос: "Как да подкарам стария Скайп 3.6/3.8 на Win7, като това е единствената причина да съм с ХР-то и не ми работят половината бози на лаптопа :D
Последна промяна от ResistBody на 05 дек 2009, 17:54, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
radusha
Маниак
Регистриран: 26 мар 2009, 23:09
Автомобил/Car: GTR
Град/City: Plovdiv
Контакти:

Re: Компютърни кахъри :)...

Мнениеот radusha » 05 дек 2009, 17:21

ResistBody"219129 написа:"Как да подкарам тария Скайп 3.6/3.8 на Win7, като това е единствената причина да съм с ХР-то и не ми работят половината бози на лаптопа :D

Има версия 4.1, която си върви без проблем както на ХР, така и на 7цата http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/ :thumbs up:
Nissan Micra K12, 2003, 1.2 16V, 59 kW
I love my car ♥
Потребителски аватар
ResistBody
INSANE
Контакти:

Мнениеот ResistBody » 05 дек 2009, 17:53

radusha"219143 написа:
ResistBody";p="219129 написа:"Как да подкарам тария Скайп 3.6/3.8 на Win7, като това е единствената причина да съм с ХР-то и не ми работят половината бози на лаптопа :D

Има версия 4.1, която си върви без проблем както на ХР, така и на 7цата http://www.skype.com/intl/en/download/skype/windows/ :thumbs up:

Точно, скапаната версия 4 ме дразни.. още на бета я пробвах преди повече от година и не ми харесва
Потребителски аватар
lord_darth_vader
Нисан Клуб България
Нисан Клуб България
Регистриран: 08 окт 2004, 12:46
Автомобил/Car: X-trail T30
Град/City: Кюстендил/София
Благодарил (а): 1 път
Изпратили благодарности: 191 пъти
Контакти:

Мнениеот lord_darth_vader » 05 дек 2009, 18:12

И мен ме дразни 4-ката. Има няколко полезни "екстри" но всичко останало е "талаж" и неудобно и нефункционално. Засега не съм търсил решение. На предишната версия на windows 7 (7100) нямах никакви проблеми със Skype 3.8. Но след като сложиш финалната версия на Windows 7 (7600) след стартиране Skype 3.8 сам се изключва. Затова сложих версия 4 уж като временно решение. Засега драйверите на ATI са ми по-голям проблем ... или CrossFire не ми работи като хората или мониторинга и настройките за втората карта не са в час. Дано Catalyst 9.12 се окажат по-читави. А и драйверите на аудиото са само beta ...
May The Force Be With You
- 350Z Z33 base 214kW
Ex
- Micra K10 1.0
- Primera P10 1,6SLX седан, GA16DS, NGK Iridium BKR6EIX, филтър K&N E-9192, колектор 4-2-1
Kayaba Ultra SR + пружини от eGT, 280мм дискове + 23.81мм помпа, LPG BRC AT90E + JetSpark
Потребителски аватар
dertre
Маниак
Регистриран: 18 мар 2008, 08:55
Автомобил/Car: Tino V10M
Град/City: Пловдив
Изпратили благодарности: 2 пъти
Контакти:

Мнениеот dertre » 06 дек 2009, 07:46

Ако имате проблеми пишете тука . Занимавам се с компютри и подържане така ,че с каквото мога да помогна ще помогна .
Hacked website help / WordPress Malware Remove / Hacked WordPress Website

The HAPPIEST people DO NOT necessarily have the `BEST` THINGS. They simply APPRECIATE the thing they have.
snake
INSANE
Регистриран: 13 апр 2007, 20:51
Изпратили благодарности: 1 път

Мнениеот snake » 06 дек 2009, 12:03

Какво толкова ви дразни 4-ката, като в опциите има classic view и си изглежда точно като стария?
So long, and thanks for all the fish
Потребителски аватар
jonhard
INSANE
Регистриран: 19 фев 2006, 15:14

Мнениеот jonhard » 06 дек 2009, 14:13

dertre"219218 написа:Ако имате проблеми пишете тука . Занимавам се с компютри и подържане така ,че с каквото мога да помогна ще помогна .

Аз имам проблем и гледам, че си близо. Немога да си кача драйверите на Wi-Fi картата на линукс (BackTrack 4) :pardon: . Всъщност аз имам нулеви познания по линукс и знам че ще ме увикате за неподходящата дистрибуция като за начинаещ, но ... това е желанието ми.
Който може да помогне е добре дошъл приемам и други оферти.
Ако имаш познания и желание кажи кога и къде да те намеря или се обадя.
Нисан Примера P10 SLX Хечбег 92г.
GA16DS + Lovato газ
Потребителски аватар
ResistBody
INSANE
Контакти:

Мнениеот ResistBody » 06 дек 2009, 14:23

snake"219239 написа:Какво толкова ви дразни 4-ката, като в опциите има classic view и си изглежда точно като стария?

E сега ще пробвам дали ще стане и ако стане направо пускам седмицата да се качва :) Ако не ми хареса си оставам с ХР-то какво ли не правя за единия скайп
Потребителски аватар
niko_fen
Маниак
Регистриран: 22 сеп 2009, 22:51
Автомобил/Car: Almera N16
Град/City: София, МЛАд0сТ :)

Мнениеот niko_fen » 06 дек 2009, 14:38

7цата е каТо куршум :thumbs up:
Primera 2.0 D - Продадена...
п0 д0бре бавНо отколкото НикогА
Луд Фен На БАРСЕЛОНА
Потребителски аватар
dody
INSANE
Регистриран: 13 дек 2007, 21:50
Автомобил/Car: Tino V10M
Град/City: Стара Загора
Благодарил (а): 6 пъти
Изпратили благодарности: 21 пъти

Мнениеот dody » 06 дек 2009, 22:03

niko_fen"219257 написа:7цата е каТо куршум :thumbs up:

Да бе, само, че без барут! :tz: :ooops: :smiah:
P10, SLX, GA16DE, 102hp, ГИ - Ex
P11, SE, SR20DE, 131hp, ГИ
N16, facelift, QG18DE, 116hp, ГИ
Потребителски аватар
ilkahilka
Маниак
Регистриран: 02 юли 2009, 18:07
Автомобил/Car: Navara D22
Град/City: Бургас

Мнениеот ilkahilka » 06 дек 2009, 22:38

Ами като всяка нова работа и Уин 7 си иска съвременна машина за поддръжките иначе и на старите си лети и засега лично аз не виждам някакви драми с него освен че се наложи да си сменя камерата за скайпа ама дотам(с уин 7 Ултимейт съм ).И мен скайп 4 малко ме дразни ама човек бързо свиква и се нагажда към всичко.Колегата Вейдър да му кажа само че за кросфайъра си трябват просто драйвъри за Кросфайър а не настройки на картата.Аз си карам със Нвидия СЛИ от 1 година вече и резултатите са повече от задоволителни(то дъното ми е дефакто за 3-СЛИ ,ама засега откъм карти още не съм го докарал :pardon: ),щото съм си фен на Нвидия де не нещо друго.По -принцип съм по-запознат с хардуерната част от нещатата ,та ако има нещо за съвет насреща съм . :D
Nissan Datsun Violet 83г R.I.P.
Nissan Maxima QX V6 24v 11.96 (отново в бокса)
Honda Accord 2,2 ivtec (почти продадена)
Потребителски аватар
eka
Маниак
Регистриран: 29 мар 2006, 00:27
Автомобил/Car: Stanza T11

Мнениеот eka » 06 дек 2009, 23:23

jonhard"219254 написа:
dertre";p="219218 написа:Ако имате проблеми пишете тука . Занимавам се с компютри и подържане така ,че с каквото мога да помогна ще помогна .

Аз имам проблем и гледам, че си близо. Немога да си кача драйверите на Wi-Fi картата на линукс (BackTrack 4) :pardon: . Всъщност аз имам нулеви познания по линукс и знам че ще ме увикате за неподходящата дистрибуция като за начинаещ, но ... това е желанието ми.
Който може да помогне е добре дошъл приемам и други оферти.
Ако имаш познания и желание кажи кога и къде да те намеря или се обадя.

Доколкото разбрах е Дебиан базирана дистрибуция използуваща пакети от Убунту.Дебиан е крайно неподходящ за начинаещи :!: Препоръчвам ти Мандрива,Убунту (по-скоро Кубунту-с КДЕ),Сусе или нещо по-разпостранено и поддържано.Аз лично съм с Мандрива от 4 години.Не е лошо да споделиш каква е Wi-Fi картата и за какъв компютър става дума.

П.С.http://www.download.bg/index.php?cls=fo ... d&t=216324 това може да помогне за Wi-Fi картата :thumbs up:
Последна промяна от eka на 06 дек 2009, 23:27, променено общо 1 път.
Primera WP11 GA16DEИзображение
snake
INSANE
Регистриран: 13 апр 2007, 20:51

Мнениеот snake » 06 дек 2009, 23:25

Хора, що си го причинявате това с тоя линукс?! :D
So long, and thanks for all the fish
Потребителски аватар
eka
Маниак
Регистриран: 29 мар 2006, 00:27
Автомобил/Car: Stanza T11

Мнениеот eka » 06 дек 2009, 23:32

snake"219342 написа:Хора, що си го причинявате това с тоя линукс?! :D

Уиндоус потребителите не знаят какво значи един компютър просто да работи :beer: а и си ни харесва :D
Primera WP11 GA16DEИзображение
Потребителски аватар
lord_darth_vader
Нисан Клуб България
Нисан Клуб България
Регистриран: 08 окт 2004, 12:46
Автомобил/Car: X-trail T30
Град/City: Кюстендил/София
Благодарил (а): 1 път
Изпратили благодарности: 191 пъти
Контакти:

Мнениеот lord_darth_vader » 07 дек 2009, 00:16

ilkahilka"219335 написа:Колегата Вейдър да му кажа само че за кросфайъра си трябват просто драйвъри за Кросфайър а не настройки на картата.Аз си карам със Нвидия СЛИ от 1 година вече и резултатите са повече от задоволителни

С какви карти си?

Е да де ... драйвери (демек шофьори :) ).
Аз ползувам CrossFire от както излезе HD3000 серията на ATI. Първоначално бях с две HD3850 512MB GDDR3 след това ги смених с HD4870 512MB GDDR5 и сега съм с две HD5850 1GB GDDR5. Драйвери по-стари от последните два месеца не са и чували за такива карти и не щат да работят с тях. Останалите имат проблем с управлението на втората карта (показват честоти от 0MHz и температури от 0 градуса). В последният драйвер това е оправено, но пък производителността на двете карти в CrossFire режим е плачевна. И при 3850 и при 4870 добавяето на още една карта даваше добър прираст в кадрите. При това с драйвери излезли в първите месеци след пускането на картите в продажба (в началото също имаше подобни проблеми). Сега на същите приложения втората карта бездейства, а когато помага ефекта е минимален. Има случаи и да работи както трябва но определено има още работа за програмистите. А и едва ли процесора се явява лимитиращият фактор за да показат силата си.
На звуковата карта драйверите докато не бяха чували за Windows 7 контролният панел на практика не работеше. Не възприемаше промените по настройките за работата на картата. Но на пук на контрол панела всичко работеше без намесата на задклавитурното устройство. Когато излязоха бета драйверите с официална поддръжка на Windows 7 и нещата се обърнаха на 180 градуса. Пускам филм с DTS и ако не съм задал съответния режим няма звук. Ако след това пусна нещо с DolbyDigital или пък стерео МР3 ... пак трябва ръчно да укажа на картата какво да прави.
Когато реших да си пусна телевизора като втори монитор и да гледам някое филмче или да пусна някоя игра ... с учудване установих че звука е пренасочен към телевизора (дори проста мр3-ка пусната от winamp)! На кого да благодаря ... на програмистите на Creative или на тези на Auzen които са писали драйвера на звуковата карта или на тези на ATI/AMD за тяхното решение да извеждат звук през видеокартата? Или на създателите на Windows ...

Иначе не бих казал че съм имал някакви проблеми и с Windows Vista и с Windows 7. Даже 7-цата повече ми допада.
Е първият ми сблъсък с Vista беше, беше ... абе мъка. Драйверите за видеокартата (ATI Radeon 9500 с ядро R300) работеха, но не ми позволяваха да ползувам пълният потенциал на картата. За звоковата карта (Creative Audigy 2) нямаше драйвери, а единствените работещи изкарваха само стерео звук без да могат ползуват звуковият процесор на картата. ТВ Тунер (ATI TV Wonder PCI) ... такова животно нема според нея. Кабелният модем ... също не беше открит (така че и интернет няма). На другият ден я махнах.
May The Force Be With You
- 350Z Z33 base 214kW
Ex
- Micra K10 1.0
- Primera P10 1,6SLX седан, GA16DS, NGK Iridium BKR6EIX, филтър K&N E-9192, колектор 4-2-1
Kayaba Ultra SR + пружини от eGT, 280мм дискове + 23.81мм помпа, LPG BRC AT90E + JetSpark

Върни се в “Лакърдии”