ilkahilka"219335 написа:Колегата Вейдър да му кажа само че за кросфайъра си трябват просто драйвъри за Кросфайър а не настройки на картата.Аз си карам със Нвидия СЛИ от 1 година вече и резултатите са повече от задоволителни
С какви карти си?
Е да де ... драйвери (демек шофьори

).
Аз ползувам CrossFire от както излезе HD3000 серията на ATI. Първоначално бях с две HD3850 512MB GDDR3 след това ги смених с HD4870 512MB GDDR5 и сега съм с две HD5850 1GB GDDR5. Драйвери по-стари от последните два месеца не са и чували за такива карти и не щат да работят с тях. Останалите имат проблем с управлението на втората карта (показват честоти от 0MHz и температури от 0 градуса). В последният драйвер това е оправено, но пък производителността на двете карти в CrossFire режим е плачевна. И при 3850 и при 4870 добавяето на още една карта даваше добър прираст в кадрите. При това с драйвери излезли в първите месеци след пускането на картите в продажба (в началото също имаше подобни проблеми). Сега на същите приложения втората карта бездейства, а когато помага ефекта е минимален. Има случаи и да работи както трябва но определено има още работа за програмистите. А и едва ли процесора се явява лимитиращият фактор за да показат силата си.
На звуковата карта драйверите докато не бяха чували за Windows 7 контролният панел на практика не работеше. Не възприемаше промените по настройките за работата на картата. Но на пук на контрол панела всичко работеше без намесата на задклавитурното устройство. Когато излязоха бета драйверите с официална поддръжка на Windows 7 и нещата се обърнаха на 180 градуса. Пускам филм с DTS и ако не съм задал съответния режим няма звук. Ако след това пусна нещо с DolbyDigital или пък стерео МР3 ... пак трябва ръчно да укажа на картата какво да прави.
Когато реших да си пусна телевизора като втори монитор и да гледам някое филмче или да пусна някоя игра ... с учудване установих че звука е пренасочен към телевизора (дори проста мр3-ка пусната от winamp)! На кого да благодаря ... на програмистите на Creative или на тези на Auzen които са писали драйвера на звуковата карта или на тези на ATI/AMD за тяхното решение да извеждат звук през видеокартата? Или на създателите на Windows ...
Иначе не бих казал че съм имал някакви проблеми и с Windows Vista и с Windows 7. Даже 7-цата повече ми допада.
Е първият ми сблъсък с Vista беше, беше ... абе мъка. Драйверите за видеокартата (ATI Radeon 9500 с ядро R300) работеха, но не ми позволяваха да ползувам пълният потенциал на картата. За звоковата карта (Creative Audigy 2) нямаше драйвери, а единствените работещи изкарваха само стерео звук без да могат ползуват звуковият процесор на картата. ТВ Тунер (ATI TV Wonder PCI) ... такова животно нема според нея. Кабелният модем ... също не беше открит (така че и интернет няма). На другият ден я махнах.