Страница 1 от 1

Тонколони за Тино

Публикувано: 08 ное 2020, 22:39
от jimvirtooza
Здравейте колеги,
Разгледах темата за музика в колата, обаче от части намерих това което ми трябва. Алмера Тино 2004, жената се оплака, че малките са си играли с музиката и сега общо взето има една работеща тонколона отпред в ляво, и една издънена отзад в ляво. Всичко друго е леш. Спомена, че и от радиото се хваща само националното радио... Та сега идва и въпроса какви тонколони да взема? За Коледа като съм при тях да им направя подарък. И за радиото какво ще ме посъветвате, ако е антената от къде идват кабелчетата? Макар по спомен да съм го разглобявал и там влизаше май един сноп с кабелчета на него. Помня ли вече .... Друго CD ако се сложи, изчезват ли от волана функциите? Благодаря Ви!

Тонколони за Тино

Публикувано: 09 ное 2020, 09:12
от cmk
Здравей!
Ако смениш фабричното радио, управлението от волана "изчезва", има начин да се направи да работи, но трябва новото да поддържа подобна функция, чрез добавяне на модул за конвертиране на сигнала. Също така ще трябват преходни букси, защото фабрично не е по евростандарт.
Според мен фабричното радио свири прилично, проблемът с антената е в основата й, чупи се... Не е скъпа и може да се смени.
Тонколони в бюджет 100-150лв можеш да ги подмениш, препоръчвам Hertz, монтирал съм и звукът е доста приличен.

Тонколони за Тино

Публикувано: 09 ное 2020, 12:59
от jimvirtooza
Благодаря колега cmk,
Извинявай за глупавия въпрос, но може ли да ми дадеш някакъв линк към тези тонколонки? За антената, предполагам, че е нещо на тавана под кората където са плафоните? Освен това какви преходници ще са ми необходими за смяна на CD -то, защото ми се иска да вкарам нещо което да чете mp3, че с тея дискове вече.... мене не ме бърка ама малките искам оная песен, не тая, другата и жената не толкова шофира колкото да вади и сменя дискове.... а не е много добре това. Благодаря ти!

Тонколони за Тино

Публикувано: 09 ное 2020, 19:28
от cmk
По-добре някой интерфейс x-car link или yotur за mp3 с флашка. Цената им е колкото прилично радио, а идва със съответните букси за монтаж. Не препоръчвам смяна на СД, защото се преправя доста инсталацията при фейслифт, какъвто е твоят автомобил.
За антената, да над предния плафон е захващането.
За тонколони, виж ЛС, което изпратих.

Тонколони за Тино

Публикувано: 10 ное 2020, 00:15
от audio_mania_max
Предните високоговорители са с размер 16.5 см, но ти трябва адаптер:

http://caraudio.bg/product/1311/acv-271 ... nault.html

Препоръчвам двукомпонентна система, например тази:

http://caraudio.bg/product/1112/alpine-sxe-17cs.html

Отзад са с размер 5 x 7", например тези:

http://caraudio.bg/product/127/alpine-sxe-5725s.html

За съвет за смяна на плейъра е добре да качиш снимка на таблото/фабричното ти радио.

Тонколони за Тино

Публикувано: 13 ное 2020, 07:57
от jimvirtooza
https://s.car.info/image_files/1920/nissan-almera-tino-interior-0-327205.jpg Това е таблото както колегата cmk беше споменал , снимката я измъкнах от интернет защото колата не е при мене. Мисля да послушам колегата cmk за някой интерфейс x-car link или yotur за mp3 с флашка, но не мога да се ориентирам за модел заради оскъдното време с което раполагам. Благодаря Ви!

Тонколони за Тино

Публикувано: 13 ное 2020, 22:31
от audio_mania_max
Аз бих сложил някакъв нов плейър със съвременни екстри на мястото на CD-то, запазвайки управлението на климатика и другите настройки отгоре. Няма нищо сложно при монтажа и накрая изглежда така:

Изображение

Може да вземеш и адаптер за управление на новия плейър от волана, ама ще ти струва допълнителни 100-150 лева.