Qashqai j10 multimedia

In Car Entertainment - яка музика, видео и т.н.
Потребителски аватар
SofiaFire
Новак
Регистриран: 04 ное 2019, 20:38
Автомобил/Car: Primera P12
Град/City: София
Благодарил (а): 24 пъти
Изпратили благодарности: 2 пъти

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот SofiaFire » 22 фев 2021, 12:09

Ivanjk написа:Източник на мнението
SofiaFire написа:Източник на мнението поръчвам и DVR камерата

Аа , много е удобно , можеш да виждаш в реално време какво снима.
Ще ти хареса :thumbs up:

Да, даже по това каквото виждам в офертата... дава и разтоянието на автомобилите пред теб в метри.
Nissan Qashqai J10 2008г. :ooops:
1.6 бензин 114к.с.
WishMaster
Маниак
Регистриран: 09 сеп 2018, 16:41
Автомобил/Car: 200SX S14
Град/City: Варна
Благодарил (а): 25 пъти
Изпратили благодарности: 17 пъти

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот WishMaster » 22 фев 2021, 23:35

Не съм на 100% убеден, че точно този DVR или line assistant ще е достатъчно качествен, особено на тъмно, но все пак си е екстра. Аз се колебая между Junsun V1 или Teyes CC3, но има и други фактори, които за сега накланят везните да изчакам. Друга благинка, която може да е полезна са TPMS сензорите, както и OBD буксата. Четох малко противоречиви мнения за сензорите, че като цяло често се случва да пристигне дефектна бройка в комплекта.
Nissan Qashqai 2.0/4x4/6MT/2012
Потребителски аватар
SofiaFire
Новак
Регистриран: 04 ное 2019, 20:38
Автомобил/Car: Primera P12
Благодарил (а): 24 пъти
Изпратили благодарности: 2 пъти

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот SofiaFire » 25 фев 2021, 09:44

WishMaster написа:Източник на мнението Не съм на 100% убеден, че точно този DVR или line assistant ще е достатъчно качествен, особено на тъмно, но все пак си е екстра. Аз се колебая между Junsun V1 или Teyes CC3, но има и други фактори, които за сега накланят везните да изчакам. Друга благинка, която може да е полезна са TPMS сензорите, както и OBD буксата. Четох малко противоречиви мнения за сензорите, че като цяло често се случва да пристигне дефектна бройка в комплекта.

Тия дни като пристигне и го монтирам ще споделя впечатленията ми, а иначе за OBD буксата.... и аз се замислих да си поръчам на Junsun , но все още събирам информация из Гугъл, а и като си знам слабите ангели :-D сигурно и това ще взема :lol:
Nissan Qashqai J10 2008г. :ooops:
1.6 бензин 114к.с.
Потребителски аватар
asaf
Редовен
Регистриран: 31 авг 2013, 17:22
Автомобил/Car: Primera Wagon WP11
Град/City: Пловдив
Благодарил (а): 21 пъти
Изпратили благодарности: 10 пъти

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот asaf » 01 юли 2021, 10:00

Здравейте,
Можете ли да ми кажете как ви изглежда тази навигация - като технически възможности, цена и каквото друго още се сетите:

https://iskamgps.com/article/8026/8-%D1 ... Android-10

Всеки коментар ще ми бъде от полза.
Благодаря.
Nissan Qashqai+2 2wd 2.0i (MR20DE) 6MT Connect 2012
Потребителски аватар
nikolas3
Маниак
Регистриран: 12 фев 2008, 15:03
Автомобил/Car: Terrano2 R20
Благодарил (а): 3 пъти
Изпратили благодарности: 27 пъти
Контакти:

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот nikolas3 » 01 юли 2021, 18:06

Please help me choose!
BGN 246.96 30%OFF | Junsun V3Pro Qualcomm Voice Control Android 10 Car Radio Multimedia Player For Nissan Qashqai J10 2006-2013 CarPlay Auto 2Din
https://a.aliexpress.com/_mNdmI9n
ex Nissan Primera WP11 2,0 i
X-Trail 2.2 Di 114 hp
Вярват еднокнижниците, ние се съмняваме.
Потребителски аватар
nikolas3
Маниак
Регистриран: 12 фев 2008, 15:03
Автомобил/Car: Terrano2 R20
Благодарил (а): 3 пъти
Изпратили благодарности: 27 пъти
Контакти:

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот nikolas3 » 01 юли 2021, 18:12

Аз съм с мултимедия от този магазин. На друг СУВ. Японски. Всипко работи. И бутони на волана, и gps, и т. Н. Малко бавно пали-до 20 сек. Андроидска работа. Колкото повече Рам-толкова по-добре. Андроид апове се ъпдейтват. Полски склад, за да няма митница.
За сравнение с бг доставчика го поствам.
ex Nissan Primera WP11 2,0 i
X-Trail 2.2 Di 114 hp
Вярват еднокнижниците, ние се съмняваме.
WishMaster
Маниак

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот WishMaster » 10 май 2024, 16:14

Доста стара тема, но мен по-скоро ме интересува дали може да се смени лайсната с камера над номера и да се върже към някой от китайските варианти модел В(които уж ги дават за bose системи) Само дето китайците под bose явно имат предвид вградената навигация, а не озвучаването с усилвателя. Дали е необходимо да се добавят някакви кабели или в най-лошия случай да сложа някаква външна камера и да не се занимавам с глупости...
Потребителски аватар
cmk
the way you move
the way you move
Регистриран: 21 мар 2012, 08:31
Автомобил/Car: Almera N15
Град/City: Шумен
Благодарил (а): 35 пъти
Изпратили благодарности: 57 пъти
Контакти:

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот cmk » 10 май 2024, 17:34

Може, оригиналната камера е аналогова и може да се преправи буксата на такава с лалета и да работи на всякаква медия. За Кашкай, ако не се лъжа китайците предлагат камера на мястото на единия плафон за номера, пак се получава добре като визия.
Dacia Duster II 2021 1.3TCe orange
Toyota Yaris P1 2002 1.0VVT-i silver
Nissan Almera N16 2001 1.5 silver
Ex Nissan Almera N16 2001 1.5 blue-green
Ex Nissan 100NX 1993 1.6 bordo
Ex Nissan Almera N16 2002 1.8 bordo
Ex Nissan Primera P11 1997 2.0 silver
Потребителски аватар
TasmanianDevil
INSANE
Регистриран: 04 ное 2007, 21:29
Автомобил/Car: Primera P11
Град/City: Варна/Ямбол
Благодарил (а): 59 пъти
Изпратили благодарности: 277 пъти
Контакти:

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот TasmanianDevil » 10 май 2024, 23:56

Изобщо не препоръчвам да се използва оригиналната камера. Картината е отвратителна. Трябва модул, който да свали волтажа на 6волта. Правил съм го на няколко коли. С две ръце подкрепям смяна с висок клас китайска камера,вместо отвратителната оригинална!
Гледам си от Варна, ако искаш мини през гаража ми другата седмица, може да обсъдим различните варианти!
Примера П12 ЯР20ДЕ
Алмера Н16 фаце ЯГ18ДЕ
Примера П11 ГА16ДЕ
Полски Фиат 125П оранжев
Полски Фиат 125п бежов
Няма как да имаш проблеми с Турбо,ДПФ,ЕГР,Дюзи,ГНП,Ad Blue,Start-Stop,Демпфер и др.,ако колата ти няма такива неща!

Дизел само дънки!
WishMaster
Маниак

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот WishMaster » 05 авг 2024, 22:36

Взех от китайците мултимедия Hizpo. Според мен на вид и като функции всички от този клас са еднакви,но примерно разликата с Junsun е основно в интерфейса. Все пак ще споделя малко впечатления...
4Gb/64Gb
Това което е очаква да прави - навигация, музика, радио, и т.н. си работи що годе нормалко с малки изключения.
- Още в началото имах пороблеми с преходниците на китайците. След свързване на всичко нямах абсолютно никакъв звук. Голям смях... Естествено китаецът даде едни малоумни решения от сорта, усилена ли е? Ама радиото пуснато ли е? Ама екрана свети ли?
В последствие след много мъки, четене и т.н. установихме, че кабелчето за управление на усилвателя не е вързано никъде. На преходниците няма никъде къде да се свърже. Трябваше да се пробват няколко варианта, като в крайна сметка го закачихме в единия край на основния сноп кабели към 12В. Реално кабелът за управление на усилвателя е разделен на 2 и другия край е вързан към вентилаторчето. Т.е. то трябва да работи постоянно, за да имам звук :) Не е драма, защото не се чува изобщо, но е доста странно. Сега звук има, но има едно постоянно шумене, дори и като е спряна мултимедията. Явно усилвателят постоянно е захранен и спира само след пълно изключване на контакта.
Clip
- Другата голяма драма е със звука от блутут обажданията. Няма никакъв звук. Телефонът е свързан с медията, мога да набирам, да затварям, да ме чуват, но аз не чувам нищо. Трябва да върна на телефонен спийкър, за да проведа разговор. За това още не съм намерил решение.
Камерата за задно виждане също трепти яко. Свързана е по инструкции към светлините на задната. Купих я отделно и в началото се виждаше що-годе добре. После обаче смених старите ледове за задна с нови по-мощни и всичко стана на черти. Върнах отново по-старите ледове, но картината не се оправи напълно и пак си има смущения. Иначе тръгва само на NTSC, всички други варианти - no signal
Това е камерата: Линк
Тук ще търся може би някаква нова камера или да прокарам по-качествени кабели, че може от тях да идва проблема. Направих всички връзки в задната част наново, но без никакъв ефеект. Не ми се маха отново панела на мултимедията да преправям и там, но явно и това щестане скоро...
- Звукът е малко ... странен. Преди със заводския чейнджър имах идеален, плътен, чист звук, нагласях си ниски, средни и високи и се чуваше идеално. Сега имам един така наречен DSP, чрез който уж можеш финно да настройваш по честоти. Е да ама нито един от готовите режими не се чува дори близко до оригиналното, а за ръчно има доста да си играя, докато уцеля всичките 40 плъзгача кой накъде да е....

Та сега въапросът ми по скоро е ако може да дадете идеи за липсата на звук при обаждания, както и как да оправя смущенията на задната камера.

Изображение
Изображение
Изображение
Потребителски аватар
TasmanianDevil
INSANE
Регистриран: 04 ное 2007, 21:29
Автомобил/Car: Primera P11
Град/City: Варна/Ямбол
Благодарил (а): 59 пъти
Изпратили благодарности: 277 пъти
Контакти:

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот TasmanianDevil » 08 авг 2024, 16:41

Проблема със звука на блутут се оказа много интересен. Тъй като колата е с босе, усилвателя се командва от радиото. От медията единствения изходящ кабел на 12в е този на вентилатора. Незнайно защо при проввждане на разговор с блутут, вентилатора се изключва, съответно усилвателя не работи, звук няма. Решението: управлението на усилвателя се върза към плюс след ACC, така или иначе медията не работи без асс. Проблема с трепкането на камерата е от кофти крушки за задна. С правилните лед крушки трепкане няма! :thumbs up:
Примера П12 ЯР20ДЕ
Алмера Н16 фаце ЯГ18ДЕ
Примера П11 ГА16ДЕ
Полски Фиат 125П оранжев
Полски Фиат 125п бежов
Няма как да имаш проблеми с Турбо,ДПФ,ЕГР,Дюзи,ГНП,Ad Blue,Start-Stop,Демпфер и др.,ако колата ти няма такива неща!

Дизел само дънки!
WishMaster
Маниак

Qashqai j10 multimedia

Мнениеот WishMaster » 08 авг 2024, 21:35

Специални благодарности на TasmanianDevil
Спести ми много нерви и разправии с китайците. Сигурно 5 пъти ги питах преходниците ще работят ли нормално с BOSE музика и всеки път отговорът беше - Yes, plug and play...
Чакам си новите задни светлини и по-добра камера, да завърша картинката :)

Върни се в “I.C.E.”