Острова като цяло не е нищо особено, столицата си струва да се види, но всички селца и градчета са много еднотипни, да не казвам други думи. За мен от към архитектура и поддръжка е много по-зле от другите части на Испания и испански острови. Няма значение далидна е къща струва 50 или 550 хиляди, реално са еднакви на цвят и вид с малки изключения. Няма добра поддръжка по разни паркинги и др извън селцата и градовете(това е сравнено с други места там) За сметка на това, има много на брой плажове, които са много хубави. Има големи, тип Албена и Слънчев бряг, но те не са интересни, там са изградени големи хотели за немци, англичани и т.н. имат си направо отделни туристически зони за тях. Интересните плажове са т.нар кали, това са малки заливчета, в повечето случаи много силно вдълбани в острова, наоколо е гора или скали. Точно те си струват да се посещават има десетки такива по целия остров. Това ми беше второ посещение, ето и снимка от зоната на хотела ни, който представляваше нещо като бунгала, долепени по 4-5, като комплекса си имаше няколко бара, зали за ядене и т.н. Това е от вратата на бунгалото

Това е плажа пред хотела

Понеже ми е второ идване, не обикалях много, но имаше останали неща, които посетихме, острова е пълен с маслинови дървета, овце и диви кози в планината.

Това е от голям комплекс за англичани тип Златните

Доста лодки имаше тук

Това са калите, някои по-големи, някои много малки

Дъното се вижда навсякъде по острова на 7-8 метра, все едно е 1 метър.

Предният път не стигнахме до най-интересното място Sa Calobra, понеже трябва да се прекоси цялата планина, а такъв път няма друг..
Направих средна скорост 38км в час, а пътя е час и половина в посока, това е само планината..Това представлява голяма част от пътя до Са Калобра.

Като се стигне до местността вече, колата се спира на паркинг и от там се продължава пеш, като се минава и през два тунела прокопани в скалите, за да се достигне до плажчето.

Между двата тунела има нещо като мост в скалите.

Вторият тунел

Накрая се излиза на това място, наоколо са само огромни отвесни скали, четох, че са над 200метра.

И това е единствения излаз към морето, ивицата море е много къса

От снимките не се разбира какво е, затова ще пусна и няколко от нета, но мястото и плажа на живо са много впечатляващи!!

Край, този път по-скромно със снимките