Правила на Форума

Всички потребители Нисан Клуб България трябва да спазват тези Правила, за да може общуването във форума да става на приятелска основа, доставя удоволствие и да е ползотворно за всички участници и гости.

 1. Правила на Форума

  1. Общи

   1. Общи положения

    1. http://www.nissanbg.com е частен сайт, създаден от Nissan ентусиасти. Форумът е либерален и всеки може да изрази свободно мнението си. Уважавайте останалите дори да сте на различно мнение. Той предлага много удобства, но за съжаление понякога потребителите се възползват от анонимността, която им предлага мрежата, и прекаляват. Ето защо форумите на сайта се подчиняват на строги правила, описани по-долу. Моля, спазвайте ги! Изборът ни това да бъде отделен форум е породен именно от желанието да въведем ред и дисциплина сред потребителите му, за да може да бъде максимално полезен. Опитът показва, че един такъв публичен автомобилен форум се посещава и от много фенове на други марки автомобили – нерядко се оформят абсолютно безсмислени разправии коя марка е най-добра, особено от хора с по-малък шофьорски стаж и опит. Такива теми няма да бъдат толерирани. Напомняме Ви, че тук е Nissan форум и участниците в него са пристрастни към марката, което е напълно естетествено! Няколко съвета специално за тези, които идват за първи път: няма нищо лошо в това отначало предимно да четете и постепенно да се включите в общността на форума, изграждана с години. Не се притеснявайте от липсата на знания - това е признак за младост и липса на опит. Нe прекалявайте със самохвалството си. Разгледайте внимателно правилата! Старайте се да не ги нарушавате!! Неписано правило: ПО-ДОБРЕ ДА СМЕ СИ ПОЛЕЗНИ, ОТКОЛКОТО ДА СИ ПРЕЧИМ! #
   2. Общи правила

    1. 1. Пишете основно за Nissan и свързани с марката теми. Ориентирайте темите си в точния раздел! Грешно позиционирани теми ще бъдат изтривани или премествани в подходящия раздел.
     2. Преди да пуснете нова тема, проверете дали тя не е вече дискутирана чрез търсачката или обобщителните теми на форума. От заглавието на темата ви трябва да се подразбира съдържанието й. Не поствайте теми с линкове към други страници, без подробно обяснение за съдържанието им.
     3. Не изравяйте стари теми*. Ако искате да добавите нещо важно и съществено по такава тема, отворете нова с препратка към старата. Същото важи и за изчерпани теми, които по правило трябва да са заключени от модераторите - не им напомняйте за пропуска, като продължавате безсмисленото й развитие.
     * Стара тема – тема, която се намира на втора страница в дадена секция или тема, чийто последен постинг е отпреди повече от месец (изключение са темите със статут „важна тема” или „съобщение”).
     4. Преди да напишете каквото и да било, помислете дали си заслужава то да бъде прочетено. Старайте се постингите Ви да бъдат информативни и да не провокират останалите участници във форума. В противен случай ще бъдат модерирани. Не се чувствайте длъжни да пишете във всяка тема. Това ще бъде прието като опит за спам. Пишете само там, където има какво да кажете. Големият брой мнения на ден няма да Ви донесат уважение. Не превръщайте форума в ЧАТ!!
     5. Във форума на Nissan Клуб България е създадено място, където да се разискват персонални проблеми или дискусии, които не са свързани с автомобилите - това е секцията „Лакърдии”. Тук се намират теми с друга насоченост, но това не ви дава правото да я пълните с безумия. За подобни цели има десетки други Интернет форуми!
     6. За постинги, съдържащи вицове, картинки, линкове и пр. развлекателно съдържание, моля използвайте специално създадената секция „Лакърдии”!!!
     7. Теми или части от тях ще бъдат изтривани или премествани в „Кошче за боклуците” при изричното искане на автора, както и по преценка на модераторите!
     8. Преди да поставяте картинки директно в темите, преценете дали не са твърде широки. Големите картинки налагат скролването на прозореца, а това прави прочита на темата некомфортен! Предвид масовата разделителна способност, както и техническата структурата на форума, ширината на картинките трябва да бъде не по-голяма от 800 пиксела. За предпочитане е те да са Thumbnails type!
     9. Ако в постингите си ползвате цитати, цели материали или статии от други източници, задължително посочете името им, както и авторите. Ако са от Интернет страница - напишете адреса й!
     10. Не променяйте предмета на вече започната тема към други, странични неща. Всеки коментар, който не е по темата ще бъде изтриван. Ако модераторите преценят, че от него може да се получи интересна дискусия, ще бъде обособен в Нова тема.
     11. Ругатни, груб тон, циничен и вулгарен език са абсолютно недопустими!! Не издавайте ниската си култура! Без лични обиди и нападки, били те косвени или преки. Никакви лични кавги няма да бъдат допускани в темите. Всякакви провокации и опити за подклаждане на спорове или омраза към други лица няма да бъдат толерирани! Ако сметнете, че даден потребител нарушава правилата на форума или по някакъв начин злепоставя Вашата личност, обърнете се към модераторския екип. Това е единственият начин да бъде разрешен спора!!!
     12. Забранява се призоваването към противозаконни действия, пропаганда, както и прояви на расизъм. Забранени са постинги, подклаждащи расова дискриминация, омраза и етническа нетолерантност. Няма да бъдат толерирани и теми, съдържащи порнография и насилие.
     13. Ако сте фенове на друга автомобилна марка, имайте предвид, че това е Nissan форум и постинги, свързани с други марки, може да не бъдат приети равнодушно. Не влизайте в конфликти или спорове на тема коя марка е по-добра.
     14. Не ни губете трафика и времето - придържайте се към благоразумието, не цитирайте дълги пасажи, когато само откъс върши работа. Не допускайте вмъкнати цитати (цитат в цитат).
     15. Частните обяви (като: моят Nissan е за продан) са разрешени само в секцията „Продава/Купува”. Комерсиални реклами са допустими само с разрешението на УС и модераторския екип.
     16. Забранено е рекламирането на фирми, търговска дейност или интернет страници в теми, аватари, подписи или по какъвто и да било начин, без предварителна договорка с модераторския или административен екип на форума. Рекламата и спам-а на лични съобщения също е забранен!
     17. Забранено е използването на графики или текст в аватарите и подписите, съдържащи насилие, пропаганда, порнография, както и компрометиращи, провокативни или обидни материали, касаещи други лица и материали, които са в разрез с насочеността на този форум.
     18. Използвайте кирилица, не пишете с latinski bukvi! Ако не разполагате с кирилизатор на компютъра, ползвайте вградения във форума. Постинги на латиница ще бъдат модерирани. При повтарящи се нарушения ще последват административни мерки! Нежелателно е ползването на цял или частичен текст с удебелени, оцветени, подчертани или ГЛАВНИ БУКВИ! Читателите на форума са с достатъчно добро зрение. Ползвайте голям шрифт само при нужда от акцентиране върху част от текста.
     19. Не се оплаквайте излишно! Не противоречете на модераторите, когато те изказват мнение като такива. Ако смятате, че допускат грешка в преценката си, обърнете се към модератор или администратор с лично съобщение.
     20. При системно нарушаване на правилата ще бъдат взети сериозни административни мерки. След неколкократно предупреждение, на административен съвет се взима решение за БАН! Всеки опит да се заобиколи административно наказание по какъвто и да е начин, ще бъде последван от окончателен БАН.
     21. Потребителите могат да се регистрират с произволно избрано име (с дължина до 17 символа), което обаче не трябва да има вулгарно или обидно звучене. Забранява се и ползването на имена, които могат да доведат до заблуда относно самоличността на потребителя.
     22. Администраторския екип на форума, работи на доброволни начала и си има и други занимания понякога, затова НЕ му създавайте излишна работа. Уважавайте Нашия труд, да поддържаме това място приятно и полезно за Вас. Спазването на гореописаните правила гарантира приятното Ви прекарване във форумите на Nissan Клуб България.
     23. Уважавайте чуждото мнение и избор.
     24. Забавлявайте се!
     Гореописаните правила важат за всички потребители в този форум, включително модераторския, административния екип и членовете на клуба. Ако имате съмнение за двоен стандарт при тяхното прилагане, моля обърнете се към УС и модераторския екип чрез лично съобщение. Имайте предвид, че в две идентични на пръв поглед ситуации, реакцията на модераторите може да бъде различна с оглед история на конфликт, не общодостъпни факти, „досие” на потребител и редица други фактори, които правят всяка ситуация уникална. #
  2. Форум Купува/Продава

   1. Частни обяви

    1. За такива се считат малки частни обяви като „Продавам си колата”, „Продавам на части....” и пр.
     Това са обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини, сервизи, търговска дейност. Такива обяви не могат да присъстват под каквато и да е форма в подписа или профила на потребителите.
     Този тип обяви са платени и изискват предварителна договорка с УС и модераторския екип! Всички обяви от този тип ще бъдат изтривани без предупреждение.
     При пускане на обяви, моля спазвайте следните правила:
     1. Дайте пълната налична информация за артикула, който предлагате!
     2. Ползвайте коректно заглавие, което да насочва към същината на вашето предложение.
     3. Забранено е пускането на обява с ГЛАВНИ букви!
     4. Ако притежавате артикул, който се продава и от друг потребител - НЕ поствайте своята оферта в чуждата обява! Пуснете НОВА ТЕМА!
     5. При наличие на снимки на артикула за продажба е препоръчително да бъдат приложени.
     6. НЕ пускайте линк към своя обява (снимки) в друг форум - съставете я ТУК!
     7. При осъществена покупко-продажба, моля уведомявайте читателите или модераторите, за да бъде премахната обявата от форума!
     8. При наличие на реален интерес към даден артикул, ако имате допълнителни въпроси - да са зададени кратко и ясно, иронията не е нужна никому!
     9. При липса на интерес от ваша страна, моля спестете коментара си!
     10. Във всяка тема имате право на едно обновяване (""избутване"") на ден.
     11. Всеки потребител има право на не повече от 3 артикула в разделите продава НА МЕСЕЦ!!!
     12. Цената е задължителна! И не е по договаряне!
     13. Обяви от името на приятел (колега) в услуга и пр. не се допускат!
     14. Продажба в подфорум ""Автомобили"" основно на автомобили НИСАН. Всички останали подлежат на модериране/изтриване от екипа.

     Мнения и нови теми от потребители с по-малко от 20 мнения и/или регистрирани преди по-малко от един месец, както и от такива, които имат 2 и повече предупреждения, подлежат на одобрение от модераторския екип.
     С цел ангажиране с форума на новорегистрирани и не взимащи участие във форума потребители, мненията могат да бъдат адекватно модерирани съобразно Правилника за Частни обяви! #
    2. 1. При пускане на обява за даден артикул, моля публикувайте пълната налична информация за него! При липса на координати за връзка (включително и телефон за връзка) и местонахождение (град) на стоката, обявата ще бъде модерирана.
     2. Всяка обява трябва да притежава и цена за придобиване на артикула. Обяви за стоки без обявена цена ще бъдат директно заключвани и в последствие изтривани.
     3. Писането на максималното възможно количество информация относно продаваният артикул е необходимо условие за една коректна и бърза продажба. Обяви с оскъдна информация ще бъдат заключвани. Обява с информация единствено в заглавието и посочен телефон за връзка не се счита за коректна и ще бъде заключвана. Не се допуска пускането на обяви с оскъдна информация и посочен телефон за връзка.
     4. Заглавието на обявата трябва да насочва читателите за същината на обявата. Обява с неясно, непълно или подвеждащо заглавие ще бъде своевременно заключвана и Модерирана.
     5. Забранено е пускането на обява с ГЛАВНИ букви и всякакъв вид препинателни знаци или символи различни от необходимите за обявата.
     6. Ако притежавате артикул, който се продава и от друг потребител - НЕ публикувайте своята оферта в чуждата обява! Пуснете НОВА ТЕМА! Подобен тип вмешателство в чужда обява ще бъде премахвано веднага, а при системно вмешателство автора ще получава наказание.
     7. Наличието на поне една (или повече, ако артикулите са няколко) реална снимка във всяка обява е задължително. Автори на обяви, в които липсват снимки, ще бъдат предупреждавани, а при несъобразяване с предупреждението обявата ще бъде заключвана и/или модерирана.
     8. НЕ пускайте линк към своя обява (снимки) в (от) друг форум - съставете я ТУК! Обяви, при които е налице „линкване“ на снимки и/или цяла обява от друг форум (или интернет автоборса) ще бъдат своевременно модерирани, а при системно неспазване на това правило от страна на автора – директно заключвани и автора им ще получава наказание.
     9. При осъществена покупко-продажба, моля уведомявайте читателите на форума!
     10. При пускане на обява не е нужно да вписвате в заглавието ""ПРОДАВА""! То се подразбира.
     11. Във всяка тема имате право на едно обновяване (""UP"") в рамките на 24 часа. Ако след ""UP""-а няма други мнения, при следващия ""UP"" авторът предварително трие предишния и пуска следващия. При наличието на повече от три последователни UP-а, автора получава предупреждение. При наличието на повече от два последователни ъп-а след предупреждението, обявата се заключва своевременно.
     12. Обява може да бъде пускана единствено от името на притежателя на стоката (продавача). Не се позволява пускането на обяви от името на друг човек или да се предоставят координати за връзка с цел предоставяне на повече информация от друго лице, различно от продавача.
     13. Всяка обява може да се „ъп“-ва само от нейният автор. Коментарите с цел „ъп“-ване на темата са нежелателни и ще бъдат премахвани. При системно нарушаване на това правило, съответният потребител ще получава предупреждение и наказание. #
   2. Правила за отговор на обява

    1. 1. При наличие на реален интерес към даден артикул, ако имате допълнителни въпроси - да са зададени кратко и ясно, иронията и остроумниченето не е нужна никому!
     2. При липса на реален интерес от ваша страна, моля спестете коментара си! Излишният SPAM е нежелателен, а системното SPAM-ване в темите ще води до предупреждение и наказание.
     3. Темите в този раздел са с търговски характер. Пускането на отговори с хвалби или критики, оценки за цената и/или продукта и излишни коментари са нежелателни. При системно неспазване на това правило, потребителя ще бъде предупреден и може да последва наказание." #
   3. Секция Автомобили

    1. Тази секция е само за обяви за продажба на цели автомобили.
     Правила за публикуване на частна обява:
     1. При пускане на обява за даден автомобил, моля публикувайте пълната налична информация за него! Предоставянето на VIN номера на колата е препоръчително! При липса на координати за връзка (включително и телефон за връзка) и местонахождение (град) на автомобила, обявата ще бъде заключвана.
     2. Всяка обява трябва да притежава и цена за придобиване на автомобила. Обяви за стоки без обявена цена ще бъдат директно заключвани и в последствие изтривани. Изключение правят автомобилите, които се продават ""на бартер"".
     3. Изграждането на обявата трябва да стане според създаденият за целта шаблон. Обяви, които не са по шаблона ще бъдат своевременно заключвани.
     4. Наличието на поне една (препоръчително е да са повече) реална снимка на автомобила и една на интериора във всяка обява е задължително. Автори на обяви, в които липсват снимки, ще бъдат предупреждавани, а при несъобразяване с предупреждението обявата ще бъде заключвана и модерирана.
     5. Обява може да бъде пускана единствено от името на притежателя на автомобила (продавача). Не се позволява пускането на обяви от името на друг човек или да се предоставят координати за връзка с цел предоставяне на повече информация от друго лице, различно от продавача.
     6. В този раздел можете да продавате автомобили единствено от марката ""Nissan"". За всички останали марки, обявите ще бъдат допускани само по модераторска преценка и заключвани. Ако се налага някаква промяна в обявата, автора трябва да изпрати лично съобщение на модератор за корекция! #
   4. Уточнения

    1. 1. Един потребител може да има до 3 (три) частни обяви в един и същи период (30 дни).
     За обяви над разрешения брой, авторът ще получава предупреждение да коригира броят им до позволеният, като излишните теми следва да се означат в заглавието за изтриване. Всеки потребител, игнориращ предупреждението ще бъде наказван, а темите му ще бъдат заключвани. Всеки потребител има право на едно предупреждение за превишаване на броя на темите. При повторно нарушаване на това правило, всички теми ще бъдат заключени без предупреждение, а потребителя ще бъде наказван.
     2. Всеки потребител има право на пускането на 1 (една) обява за автомобил (един) на части в рамките на трите позволени (това включва и един двигател на части). При нарушаване на това правило авторът ще бъде предупреждаван, а при системно или умишлено неспазване на правилото ще бъде наказван. Изключение правят потребителите с Платени Обяви.
     3. В подфорумите Купува/Продава валидността на една обява има срок шестдесет дни (60 дни), считано от момента на нейното пускане. При липса на активност по темата, то същата бива изтрита автоматично от Форума. Изключение правят темите в Платени Обяви, както и в Групови поръчки.
     4. Забранено е създаването на няколко потребителски имена от един и същи човек (т.нар. мултиакаунтинг). При установяване на същото, ако е нов потребител, същият ще бъде изгонен от форума без предупреждение. Ако това е по-стар потребител, той ще загуби право да пуска обяви в търговските секции. При повторно провинение ще бъде директно изгонен от форума.
     5. Чат, излишни коментари и всякакъв вид SPAM в обявите е нежелателен и няма да се толерира. Ако желаете да похвалите/(направите забележка на) някой потребител относно това, което продава, направете го на Лично Съобщение, не задръствайте темата с излишни постове. При системно нарушаване на това правило, потребителя ще получава предупреждение, а при несъобразяване с предупреждението ще следва временно отстраняване от форума.
     При системно нарушаване на повече от едно правило, потребителят ще бъде директно изгонван от форума #
   5. Комерсиални обяви - цени

    1. Това са обяви, касаещи предлагането на услуги от фирми или частни лица, асортимент от стоки, стоки в количества, реклама на магазини, сервизи, търговска дейност.
     Този тип обяви са платени и изискват предварителна договорка с УС и модераторския екип!
     Цени
     Горен банер: Цена за 1000 импресии - 7 лв.
     Долен банер: Цена за 1000 импресии - 5 лв.
     Банерните позиции правят средно по 2500 - 3000 импресии на ден. Възможност по желание на клиента да се ограничат средните дневни импресии до бройка по желание.
     Платена обява в секция ""продава / платени обяви"":
     1 месец - 15 лв.
     3 месеца - 40 лв.
     6 месеца - 70 лв.
     Платена, стикната обява в друга (по избор) подсекция на ""продава"":
     1 месец - 35 лв.
     3 месеца - 100 лв.
     6 месеца - 180 лв.
     Стикнатите обяви са винаги на първа страница на съответната подсекция и не се нуждаят от повдигане - стоят най-отгоре преди всички други обяви на страницата, с изключение на важни теми и съобщения публикувани от модераторите.
     Реклама в потребителския подпис - 100 лв. / месец. #
  3. Други

   1. Правни уточнения

    1. 1. Нищо в уебсайта и форума на http://www.nissanbg.com не може да се счита за съвет, предложение или препоръка за реализиране техническите решения, публикувани в сайта или форума върху собствения автомобил.
     2. Публикувайки информация в сайта (http://www.nissanbg.com) и форума (http://www.nissanbg.com/forum), вие предоставяте на читателите правото да я използват и споделят, споменавайки източника на текста. С оглед на съхранение на информацията, публикувана в сайта и форума, администраторският екип на сайта (http://www.nissanbg.com) и форума (http://www.nissanbg.com/forum) си запазват правото да забранят възможността за промяна/изтриване на постове.
     3. Информация от сайта и форума може да бъде цитирана без съгласие от страна на http://www.nissanbg.com или автора на темата/статията, като задължително трябва да се упомене източника на тази информация, в случая сайтът на http://www.nissanbg.com и източникът (авторът), като ако информацията се цитира в интернет, трябва да бъде придружена и с хиперлинк към сайта на http://www.nissanbg.com.
     Всички останали случаи на ползване на информация от този сайт без изричното писмено съгласие на http://www.nissanbg.com е напълно забранено, представлява нарушение на чл. 97 от Закона за авторско право и сродните му права и ще бъде преследвано.
     4. Всички материали са предоставени безплатно от авторите на темите във форума и всички останали могат да се възползват от тях за лична употреба. #